ART SLAJDER

INSTITUT YUNUS EMRE PODGORICA: Uručeni sertifikati i otvorena izložba polaznika Ebru radova

Institut ,,Yunus Emre Podgorica” organizovao je danas dodjelu sertifikata polaznicima kursa Ebru umjetnosti i izložbu njihovih radova.

Kurs je trajao od aprila do juna 2017. i organizovan je u saradnji Instituta Yunus Emre Podgorica i odsjeka za kulturu i stručno obrazovanje opštine Gaziantep (GASMEK).

– Kao što je bio slučaj u prvom ciklusu, studenti drugog ciklusa su bili vrlo uzbuđeni, srećni zbog radova koje su napravili. Neću pričati koliko su oni uspjeli u tome, vi ćete vidjeti te njihove radove. Ono što sam ja zaključio poslije ovog drugog ciklusa jeste da su Crnogorci veoma zainteresovani za ovu vrstu umjetnosti. Ovo ne kažem da bih dijelio komplimente nego zato što su radovi tu i oni govore više od svega. Zaista za jedan kratak period uspjeti ovako nešto nije nimalo lako i vidim da vi uspjevate u tome – kazao je direktor Instituta ,,Yunus Emre Podgorica” doc. dr Džihan Ozdemir.

On je najavio da će kurs biti nastavljen od septembra, kao i da je u planu novi kurs tespih umjetnosti.

Profesorica Lejla Osmanlioglu zahvalila je ambasadi Republike Turske i Institutu ,,Yunus Emre” što su joj pružili priliku da se sretne sa svim polaznicima kursa.
– Zbog toga sam veoma srećna. Zahvaljujem se za interesovanje koje ste pokazali za ovaj rad – istakla je Osmanlioglu.

Potom je direktor Instituta ,,Yunus Emre Podgorica” doc. dr Džihan Ozdemir profesorici Lejli uručio zahvalnicu.

I profesorica je za Institut i direktora pripremila prelijep poklon.

A prvi sertifikat ona je uručila upravo najmlađoj polaznici kursa Nađi Stojanović.

– Profesorica Lejla je pokazala da je dobar čovjek i kroz svoje radove učinila da mi budemo dobri ljudi – kazala je polaznica Maja Stojanović i zamolila Ozdemira da im u septembru vrati profesoricu Lejlu.

Polaznica Snežana Đuretić zahvalila je profesorici za širenje ljubavi i energije ,,koje nam je dala nesebično, a i mi smo se trudili da budemo dobri uz nju”.

Polaznica Ela Božović rekla je za profesoricu Lejlu da je bila izuzetan pedagog i da je imala puno strpljenja da ih uči Ebru umjetnosti.

Esad Šabotić zahvalio je Ozdemiru, i dodao ,,a u znak zahvalnosti nadam se da ćemo mi nekad napraviti izložbu u kulturnom centru ,,Yunus Emre” u Istanbulu.

Sertifikate je, pored profesorice Lejle, uručila supruga ambasadora Turske u Crnoj Gori Ajlin Galip.

Ebru je tradicionalna turska umjetnost i može se definisati kao slikanje na površini vode i prenošenje slike na papir ili platno.

This slideshow requires JavaScript.

B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga