MAGAZIN PREPORUKA

NTO: Agenti turoperatora ,,TUI Russia & Ukraine” u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Agenti turoperatora „TUI Russia & Ukraine” borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije, Ambasade Crne Gore u Rusiji, lokalnih turističkih organizacija Bara, Budve i Kotora, HG „Budvanska rivijera“ i turističke agencije „Guliver“ . Ovo je druga po redu grupa agenata “TUI Russia & Ukraine“ od planirane tri. Prva grupa od 30 agenata iz Rusije boravila je u Crnoj Gori u periodu od 27.maja do 3. juna, trenutno je u sedmodnevnoj posjeti 20 agenata iz Ukrajine ( 3-10.juna), a treća posjeta 20 agenata iz Rusije planirana je u periodu od 10-17. juna.

Tokom sedmodnevne inspekcije destinacije, agenti “TUI Russia & Ukraine” imaće radne sastanke sa predstavnicima brojnih hotela i izdavaocima privatnog smještaja duž crnogorskog primorja. Pored toga, planiran je I obilazak atraktivnih turističkih lokaliteta na primorju.

Podsjećamo da je prethodne godine posredstvom turoperatora „TUI Russia & Ukraine” Crnu Goru podsjetilo preko 20 hiljada turista iz ovih zemalja. Prema procjenama, u prvom kvartalu tekuće godine, turisti iz Rusije ostvarili su skoro 20 % više noćenja u odnosu na uporedni period prethodne godine, a turisti iz Ukrajine oko 22 % više.

Samo tokom prethodnih nedjelju dana preko Aerodroma Tivat obavljeno je 70 rotacija kojima je u Crnu Goru došlo više od 11 000 turista iz ruskih gradova, odnosno 9 rotacija iz Ukrajine sa oko 1 500 putnika.