MAGAZIN PREPORUKA

MANJAK STRPLJENJA: Jedna mama ima neobično rješenje

Roditeljstvo je vjerovatno najljepša stvar koja može da se dogodi jednom čovjeku, ali nije sve uvijek idealno.

Koliko god se trudili da imamo strpljenja sa djecom, ponekad to nije moguće. Jedna mama je našla savršeno rješenje.

Potreban je samo jedan mali, slatki trenutak sa djetetom da biste se smijali i bili raspoloženi čitavog dana, kao što je snimak bebe koja izgovara „volim te”. Ali, u nekim trenucima potrebno je ulagati dosta napora da biste ostali smireni, jer klinci i te kako umiju da budu mrzovoljni.

Jedna mlada mama pronašla je veoma jednostavnu i efektnu metodu koja joj olakšava svaki nezgodan trenutak pored svoje bebe.

Šona Harvi je na Facebooku napisala na koji način „trenira” da bude strpljiva sa svojim sinom.

-Na zglobu ruke nosila sam pet gumica od trenutka kada je ustao, pa sve do sada kad sam ga ušuškala. Gumice predstavljaju svaki onaj trenutak kada izgubite smirenost ili kažete nešto što ne biste smjeli pred djetetom. Svaki put kada bi se to dogodilo, jednu gumicu prebacite na drugi zglob. A da biste jednu gumicu vratili na prvobitnu ruku, trebalo bi da uradite pet lijepih i pozitivnih stvari sa svojim djetetom (đuskanje, zajedničko pjevanje, čitanje…). Pročitala sam da je naučno dokazano da je za svaku negativnu reakciju potrebno pet lijepih djela da bi vaš odnos ponovo bio pozitivan- napisala je Šona.

Izvor: glossy.espreso.rs