PREPORUKA SPORT

TUMBAKOVIĆ PRED MEČ SA JERMENIJOM PORUČIO NAVIJAČIMA: Budite podrška, jer ćete tako pomoći igračima da ,,puste” emociju

Selektor crnogorske fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković uoči subotnjeg duela protiv reperezentacije Jermenije za Montenegro magazin je kazao da ostaje pri stavu da ne želi da odaje sastav tima  koji će započeti  utakmicu.

-To je jedno moje pravo od koga ne odustajem. Mogu da kažem bilo koji sastav, a da na teren izađu potpuno drugi igrači. To se u principu ne govori. Ovdje je grupa od 28 igrača od kojih 23 ulaze u protokol, a 11 će igrati. Naš zadatak je da ih sve držimo „u tonusu“ što znači da treba da rade da budu spremni. To su momci koji „odmaraju“ od angažmana u svojim klubovima, a igranje za reprezentaciju im je društvena odgovornost. Na teren će u subotu istrčati oni igrači koji po procjeni stučnog štaba i mene budu najspremniji da odgovore zadatku- kazao je selektor Tumbaković .

Na pitanje da li će u timu biti debitanata kazao je da hoće.

-Jedna grupa debitanata igrala je na utakmici protiv Irana koja nije bila takmičarska, a igraće i u subotu- kazao je naš sagovornik.

On je ovom prilikom kazao da za navijače ima veoma jasnu i jednostavnu poruku, a to je da se fudbal igra upravo zbog njih.

-Ovo su specijalne situacije kada praktično dio patriotizma treba da izdefiniše rezultat utakmice. Odnos i odanost  svih prema reprezentaciji,  a prvenstveno igrača treba da se pokaže na terenu. Njima najvijači treba da budu podrška jer tako lakše igrači „puste“ emociju neophodnu za dobru igru i rezultat koji nam je potreban- kazao je Tumbaković.

I.M.

Foto: B. Šekularac