DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Taksisti zakazali protestnu vožnju danas u podne

Strukovni sindikat taksista danas kreće u protestnu vožnju, simbolično, od Poreske uprave u 12:12 sati, izražavajući na taj način bunt prema lokalnim i državnim upravama zbog, kako su naveli, kršenja zakona, sive ekonomije i pokušaja da taksiste – samostalne preduzetnike uklone sa tržišta.

Navodeći da za proteste imaju dozvolu od MUP-a, predsjednik Sindikata Borislav Pavlović kazao je da će u vožnji učestvovati taksisti iz cijele Crne Gore.

– Zbog finansijskih razloga neće biti 300 vozila, kako smo ranije najavljivali, nego manje – kazao je Pavlović.On je podsjetio da se nakon tri mjeseca pregovora sa Poreskom upravom tokom kojih su ih, kako navodi, iz ove institucije ubjeđivali da su postigli sve dogovore, te da su njihovi zahtjevi svi u okviru zakona, desio obrt.

– Rečeno nam je da ništa od zahtjeva neće biti ispunjeno, već da će i dalje obračunavati poreski dug kako su oni zamislili – kazao je Pavlović i pojasnio da je s Poreskom upravom bilo dogovoreno poštovanje zastarjelosti poreskog duga.