ART ART_IZDVOJENO

HOTEL HILTON PODGORICA: Ciklus koncerata klasične gitare počinje 22. juna

Crnogorski gitaristički centar, nedavno osnovana organizacija koja se bavi promocijom i razvojem umjetnosti sviranja na klasičnoj gitari, pokreće u Podgorici manifestaciju Vivo ciklus koncerata klasične gitare, u okviru koje će nastupati vrhunski svjetski gitaristi.

-Ljubitelji muzike biće u prilici da dožive nezaboravna muzička iskustva na koncertima koji će se održavati jednom mjesečno a izbor gitarista i programa je pažljivo urađen kako bi se zainteresovao što veći krug slušalaca-navodi se u saopštenju organizatora.

Koncerti će se održavati u Kristalnoj dvorani hotela Hilton, sa početkom u 20 sati, a prvi koncert prve sezone ciklusa održaće čuveni francuski gitarista Thibault Cauvin, 22.juna. Ulaz je slobodan.

Pored koncerata, gitaristi će održavati i besplatne masterklasove u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“. Predavanja su otvorena za sve zainteresovane, a prijavljivanje se obavlja putem Email adrese [email protected] ili Facebook stranice @VIVOGuitarConcertSeries.

Vivo ciklus koncerata klasične gitare se organizuje uz podršku uglednih partnera iz Crne Gore i svijeta – Ministarstva finansija, D'Addario fondacije, Francuskog kulturnog instituta, hotela Hilton, Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“, digital DAB advertizing agencije, PG Sound, Arhimed i velikog broja medija.

Mn.M.

kud duga