ART PREPORUKA

CNP: CEDIS pokrovitelj gostovanja narodnih pozorišta

Predstavnici Crnogorskg elektrodistributivnog sistema (CEDIS) i Crnogorskog narodnog pozorišta potpisali su ugovor o pokroviteljstvu gostovanja narodnih teatara iz regiona u CNP-u.
– U sklopu programa kojima smo obilježili jubilej – 20 godina od novog zdanja Crnogorskog narodnog pozorišta, važan događaj predstavljala su gostovanja nacionalnih teatara iz regiona. Slijedeći svoju misiju i koncept otvorenosti i povezivanja sa regionalnom teatarskom scenom, CNP i kroz ova gostovanja nastoji da dodatno učvrsti veze sa regionalnim teatrima, intenzivira saradnju i razmjenu, ali i da omogući ovdašnjoj publici uvid u savremenu regionalnu teatarsku produkciju.
Realizacija ovakvih gostovanja uvijek je finansijski i organizaciono zahtjevna i zbog toga nam je podrška CEDIS-a dragocjena. CEDIS je i kroz ovu saradnju sa CNP-om potvrdio da prepoznaje potrebu i važnost ulaganja u vrijedne umjetničke programe i zato smo sigurni da će se naše partnerstvo nastaviti i u narednom periodu – izjavila je Zorana Kralj, direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Marija Jovović, šefica službe za korporativne komunikacije CEDISa, istakla je da je CEDIS kao društveno odgovorna kompanija, prepoznao značaj gostovanja narodnih teatara iz regiona i podržao ovaj projekat u okviru proslave jubileja CNP-a – 20 godina od obnove pozorišnog zdanja, ali i u okviru proslave prve godine poslovanja kompanije.
– Jedna od oblasti koje su prioritet u društveno odgovornom poslovanju CEDISa je, pored zdravstva, obrazovanja i sporta, svakako kultura i stoga je ovo samo početak CEDIS-ovog angažmana u ovakvim i sličnim projektima koji će obogatiti kulturnu ponudu.
Nadamo se da će ova manifestacija postati tradicija u CNP-u i da će crnogorska publika i u narednom periodu imati priliku da uživa u predstavama teatara iz regiona, jer je kulturna razmjena predznak saradnje u svim ostalim oblastima.
Pod pokroviteljstvom CEDIS-a, Crnogorsko narodno pozorište ugostilo je Narodno pozorište iz Sarajeva, Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba, Narodno pozorište iz Beograda i Makedonski narodni teatar iz Skoplja.