MODA PREPORUKA

MODA: Gucci Cruise kolekcija inspirisana antikom

U firentinskoj Palazzo Pitti prošle nedjelje je prikazana nova Gucci Cruise kolekcija koju je kreativni direktor Alessandro Michele prvobitno želio da prikaže na atinskom Partenonu.

Kad su vlasti u Atini odbile njegov predlog da održi reviju u hramu Partenon, Michele je odlučio da ostane u Italiji i zadovolji se palatom Pitti u Firenci.

“U početku je sve krenulo s Mediterana, grčka i rimska kultura,” rekao je Michele za Vogue. “Ali, nijesmo mogli da dobijemo Atinu pa sam se okrenuo drugom velikom poglavlju naše civilizacije, renesansi. Zato smo došli u Firencu, grad s fascinantnom istorijom u kojem se vrtjelo puno novca”.

O samoj kolekciji ne treba puno govoriti. Bila je to klasična Micheleova priča sa puno uzoraka, šljokica, različitih tkanina, različitih tekstura, maski izvezenih biserima, turbana sa leopard uzorkom, sunčanih naočara sa šljokičastim okvirima, a uz sve to Michele je dodao i neke motive iz antike. Bili su tu pozlaćeni vijenci, tijare, haljine sa “nacrtanim” naborima poput onih na togi ili nekom drugom nabranom odjevnom predmetu iz antičke Grčke. Kroz kolekciju se provlačio i Gucci logo koji je snažan dio njihovog vizualnog identiteta, kao i natpisi Guccy, Guccification i Guccify Yourself.

This slideshow requires JavaScript.

Izvor: noizz.rs