ART SLAJDER

POČEO ,,CITY GROOVE”: Publika pjevala i plesala uz Boba Sinclara i Antoinea Clamarana

 

Osnivač i direktor ,,City Groove“ festivala Dragan Bulajić juče je poručio: ,,Nemojte propustiti ovogodišnji ,,City Groove”, jer će vam sjutra biti žao što nijeste bili sa nama, jer je ovo jedinstvena prilika da sva ta velika imena svjetske i regionalne muzičke scene vidite na jednom mjestu.“
Vjerujemo da će onima koji nisu bili sinoć na otvaranju ,,City Groove“-a biti žao kada vide kakvu su sjajnu atmosferu napravili francuski di-džejevi Antoine Clamaran i Bob Sinclar, uz do sada neviđenje animacije, ledove i rasvjetu u našem gradu, kao i zvuk koji je bio na svjetskom nivou. Prije njih muziku je puštao DJ Cule.
– Očekujem veliku žurku i da ljudi uživaju – rekao je Clamaran prije nastupa i tako je bilo.
Za MNE magazin Clamaran je dodao da je novi singl ,,Clap your hands“ mješavina davne inspiracije i nove bas linije.
Sinclar je kazao prije nastupa da je kod ovakvih festivala sve stvar energije i najavio za nekoliko dana izlazak novog singla ,,Till the sun rise up“.
Dobru energiju sinoć mu je pružila publika koja je plesala i pjevala uz njegov izbor muzike u kojem ih je provodio kroz devedesete i vraćao ih opet u dvijehiljadite.
– Da vas čujem, Crna Goro! – kazao je na početku Sinclar čiji je izlazak propraćen vriskom i upaljenim mobilnim telefonima.
Stadionom malih sportova odzvanjale su numere ,,Rock this party (Everybody dance now)“, ,,I don't care“, ,,Everybody's free“, ,,Burning up“, ,,Mambo jumbo“, ,,Titanium“, ,,We are your friends (Never be alone)“, ,,World, hold on“, ,,Praise you“, ,,Sun is shining“ i ,,Love generation“.
Sinclar je cijelo vrijeme animirao publiku, slao im srca i poruke iza miks pulta. Jedna od njih jeste da nam je Bog svima dao moć i ljubav, te da je to stvar duhovnosti.
Na kraju se čula još jedna Marlijeva numera ,,Is this love“.
– Samo cure pjevaju. Gdje ste, momci? – upitao je mladiće u publici Sinclar.
,,Hvala, Crna Goro“, bio je pozdrav dok je silazio sa bine u 2.05 sati ujutru, uz aplauz publike.
Popravni za one koji nisu bili je već večeras, kada vas očekuju ,,Nighthawk“ (21 h), ,,Morcheeba“ (22 h) i Gibonni (ponoć). Pored toga, posjetioci će na velikim ekranima moći da prate finale Lige šampiona između Real Madrida i Juventusa.
– Moj omiljeni tim nije u finalu, ali podržaću Real Madrid zbog Zinedina Zidana – kazao je Clamaran prije nastupa za MNE magazin.
Organizator festivala ,,City Groove” je agencija ,,Comfortably numb”. Dio je manifestacije ,,Podgoričko kulturno ljeto”.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: Boris Šekularac