ART PREPORUKA

ODA SJEKIRACIJI, OMILJENOJ SPORTSKOJ DISCIPLINI NA BALKANU: Poslušajte ,,Dubiozinu” ,,Himnu generacije”

Novi videospot benda Dubioza kolektiv za pjesmu ,,Himna generacije” objavljen je danas putem društvenih mreža. Riječ je o dugo očekivanom prvom singlu s novog albuma koji će svjetlo dana ugledati krajem ove godine, piše Klix.ba.
– Nakon što nas godinama neosnovano optužuju da predstavljamo ,,legitimni glas izgubljene generacije”, mi smo odlučili da konačno zloupotrijebimo tu kvalifikaciju i napravimo prigodnu muzičku numeru o toj temi. Na ovim prostorima je omiljena sportska disciplina sjekiracija na duge staze dovedena do savršenstva i ovaj region je dao niz svjetskih šampiona u super teškoj kategoriji. Sjekiramo se neselektivno, neprekidno i prilikom sekiracije ne diskriminiramo teme po važnosti i mogućem uticaju na vlastite živote. Sjekira nas sve, od ugroženosti južnoameričkih prerijskih oposuma do mogućeg termonuklearnog rata na korejskom poluotoku, od izbora Trumpa za predsjednika SAD-a do izbora na takmičenju za najveći pjevački talent mjesne zajednice Zabrđe. Ako su neke manje važne ljudske opsesije poput ljubavi prema ženama ili alkoholu opjevane u bezbroj pjesama, onda i ljubav prema sjekiraciji zaslužuje makar jednu – poručuju iz Dubioze.

Spot za pjesmu​ ​,,Himna generacije” sniman je u Sarajevu, a u snimanju spota učestvovalo je 400 statista volontera koji su se javili na poziv benda objavljen putem društvenih mreža.

– Bilo je to jedno od najmasovnijih snimanja na području sarajevskog kantona još od epskih prizora iz filma ,,Valter brani Sarajevo” – poručuju iz Dubioze.

Dodaju da je u nekoliko navrata za potrebe snimanja blokirana glavna gradska saobraćajnica, što je, naravno, izazvalo dodatnu ,,sjekiraciju” vozača koji su bili pogođeni obustavama saobraćaja.

– Trenutno se bend, statisti i ekipa koja je snimala spot sjekiraju kako će se spot svidjeti gledaocima i koliko će pregleda imati na YouTubeu – kažu iz najpopularnijeg bh. benda.

Izvor: klix.ba