ART SLAJDER

HUMANITARNO VEČE U CNP-U: Glumci pjesmom, plesom i recitacijama napravili čaroliju

Koncert humanitarnog karaktera, pod nazivom ,,Na dobrom glasu”, od kojeg će sav prihod od ulaznica  biti doniran Institutu za dječije bolesti Kliničkog centra Crne Gore, oduševio je publiku sinoć u CNP-u.
Ova manifestacija se održava prvi put u istoriji Crnogorskog narodnog pozorišta i organizovana je u sklopu bogatog programa povodom obilježavanja jubileja – 20 godina obnove pozorišnog zdanja.
– Imamo dva razloga zbog čega smo ovdje. Dvadeset godina od otvaranja nove zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta i 40 godina rada našeg prijatelja Radovana Papovića. Neću više govoriti, neka muzika krene – kazao je umjetnički direktor CNP-a Branimir Popović i zapjevao numeru ,,Sway” uz pratnju revijalnog orkestra CNP-a pod dirigentskom palicom Radovana Papovića.
Julija Milačić je za svoj nastup za koji je odabrala pjesmu Nine Badrić ,,Nek ti bude kao meni” dobila ovacije.
Jadranka Mamić dobila je aplauz za zanimljivo izvođenje numere Geršvinove ,,Summertime” kao i Ana Vujošević za svoj energični pjevačko-plesni nastup u pjesmi koju potpisuje Stiven Tajler iz ,,Aerosmith”-a ,,Dream on”.
Nakon energičnog nastupa, Aleksandar Gavranić zavrijedio je aplauz za recitovanje stihova ,,Broj 21” iz svoje zbirke poezije.
Publiku je skoro do suza svojim izvođenjem dovela Dubravka Drakić pjesmom Jadranke Stojaković ,,Što te nema”. Nastup je plesom ,,obojila” Julija Milačić. Ovacijama su dočekane i ovacijama ispraćene sa bine.
Šarmantni nastup priredio je Željko Radunović u pjesmi ,,Dorsa” ,,Alabama song”.
Smiljana Martinović zavrijedila je aplauz za izvođenje hrvatske narodne pjesme ,,Čula jesam”.
Kristina Obradović dobila je aplauz za recitovanje stihova iz poeme Miroslava Mike Antića ,,Posmrtni marš klovnova”.
Nada Vukčević predivno je otpjevala numeru Darka Kraljića ,,Bez nade”.
Vanja Jovićević i Miloš Krivokapić prelijepo su otplesali tango uz numeru ,,Jalousie”.
Zatim je salom, uz držanje ritma rukama publike, odzvonila još jedna Kraljićeva kultna pjesma ,,Čamac na Tisi”, koju su za ovu priliku odabrali Dejan Đonović i Branka Femić Šćekić.
Zoran Vujović kazao je da je stihove za pjesmu ,,Tebi moja” koju je odrecitovao napisao ,,posebno za ovu priliku, između dvije probe, između dva papira, između dva života”. Sa scene je ispraćen ovacijama.
Jelena Nenezić- Rakočević predstavila se numerom ABBA ,,The winner takes it all”, dok je publika držala ritam rukama.
Boemski, šarmantno, izvrsno Mirko Vlahović otpjevao je numeru koju je napisao Arsen Dedić ,,Djevojka iz moga kraja”. Publika je držala ritam rukama i uživala.
Slavko Kalezić ovoga puta odlučio se za izvođenje numere koju je još 1938. napisao i za nju dobio ,,Oskara” Harold Arlen, a to je ,,Over the rainbow”. Od publike je dobio aplauz.
Marija Đurić ispraćena je ovacijama koje je dobila za izvođenje numere ,,Dov’e l’amore” koju su za Šer napisali Pol Beri i Mark Tejlor.
Dug aplauz dobila je i Žana Gardašević – Bulatović koja je uz čašu vina predivno odrecitovala ,,Ljubomoru” Danila Jokanovića i ,,Odu” Marije Cvetajeve.
Simo Trebješanin oduševio je publiku energijom, sviranjem gitare i glasom u Gibonni-jevoj pjesmi ,,Posoljeni zrak i razlivena tinta”. Publika je pjevala, držala ritam, a na kraju Trebješanina i prateće vokale Smiljanu Martinović, Jelenu Nenezić Rakočević i Vanju Jovićević ispratila ovacijama i dugim aplauzom sa scene.
Branimir Popović ponovo je zauzeo svoje mjesto na bini. Odrecitovao je pjesmu Vita Nikolića ,,Bez svega mogu”, a onda predivno zapjevao Modunjovu ,,Amara terra mia”.
Ana Vujošević je emotivno i nadahnuto odrecitovala stihove oca Ratka u pjesmi ,,Au revoir Montenegro”.
Publika je sa Smiljanom Martinović pjevala Šobićevu ,,Džemper za vinograd”.
Vanja Jovićević oduševila je publiku koja je njeno izvođenje Almaranove numere ,,Historia de un amor” prekidala aplauzima i ovacijama. Ovaj nastup plesom su ,,obojili” njena sestra Sanja Popović i Filip Živković.
Sa prvim taktovima Montenove pjesme ,,Zemljo moja”, koju su pjevali svi učesnici ove predivne večeri, poustajali su svi u parteru i počeli horski da pjevaju. Ispred glumaca se u jednom trenutku pojavio i Papović i počeo da diriguje publici. Bila je to prava čarolija.
Završilo se kako je i počelo, plesom uz pjesmu ,,Sway” koju je otpjevao Popović.
– Hvala, vidimo se uskoro – poručio je Popović.
Orkestraciju i aranžmane potpisali su Radovan Papović, Vjera Nikolić i Vili Ferdinandi, scenografiju Ivanka Vana Prelević, reditelj programa je bio Goran Bulajić, a izvršna producentkinja Jelena Milošević.
Suma koja je prikupljena biće poznata u ponedjeljak, saopštili su organizatori.
B.R.
Foto: B. Šekularac

(Više fotografija u foto galeriji)

kud duga