ART PREPORUKA

U KIC-U PROMOVISANA NOVA KNJIGA TRIVA ZOLAKA: Priče o snazi i čaroliji crnogorske žene 

Da su žene ženama velika podrška, ali i da o ženama sjajno može pisati jedan muškarac, pokazano je sinoć (srijeda, 24.maj), na prvoj crnogorskoj promociji nove knjige mr Triva Zolaka „Žene sve mogu – životne priče uspješnih i zanimljivih žena Crne Gore“, čiji organizator je KIC „Budo Tomović“, saopšteno je iz te ustanove.

Multimedijalna sala KIC-a bila je tijesna da primi sve one koji su željeli čuti nešto više o ovom dijelu. Ova četvrta Zolakova knjiga iz edicije posvećene crnogorskoj ženi, donosi životne priče 44 uspješne i zanimljive Crnogorke, od kojih je polovina iz Podgorice i Nikšića, a ostale predstavnice uspješnih žena su iz: Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara, Ulcinja, Danilovgrada, Šavnika, Žabljaka, Pljevalja, Mojkovca, Bijelog Polja, Rožaja i Plava.

Recenzentkinja knjige akademik prof. dr Milica Kostić, istakla je da ovo djelo treba da bude tretirano kao svjedok istorije, jer na poseban način naglašava ulogu žene kao istinskog stvoritelja i neumornog borca. Prof. dr Zagorka Kalezić, druga recenzentkinja, kazala je da je ,,uvjerena da nakon čitanja Zolakove knjige ne možemo na isti način razmišljati o fenomenu žene, pogotovo jer autor o njima piše kao čovjek koji ih razumije i koji im je posvećen”.

U ime uspješnih žena iz Zolakove knjige, mr Snežana Burzan, direktorica KIC-a, zahvalila je autoru na višedecenijskom radu i promociji uspješnih žena sa crnogorskog tla. Ona je kazala da će ova knjiga biti ,,interesantno štivo i za čitanje i analize, za oba pola, jer je “i informativna i edukativna, emotivna i jaka, moćna ali i zabavna”.
Veče su muzički upotpunile mlade muzičke nade Dina Nikolić, Katarina Radulović i Đina Mićović.

Knjiga će večeras biti  predstavljena u Baru, a 8.juna u Budvi.

Dodajmo na kraju da su u ovoj knjizi predstavljene: Backović Radmila, Bajčetić Ljiljana, Bojović Vera, Burzan Snežana, Cikotić Mevljuda, Čolpa Marija, Čurović Velika, Dautović Edita, Drobnjak Nada, Đerković Milijana Mila, Đurašković Jelena, Džakić Ismeta, Golubović Nevena, Hodžić Velida, Ivanović Neda, Jasavić Azra, Jevtić Olivera, Jović Stana, Kokić Perunika – Đina, Kovačević Dragica-Keka, Kovačević Zorica, Krstajić Radoman Maja, Kumburović Zorica, Laušević Velinka, Marković Veselinka, Miranović Anastazija, Mirjačić Dragica, Mitrović Ljubinka, Mrvaljević Milijana, Mrvaljević Zorica, Nikčević Sonja, Oborina Vesna, Pajović Mirjana, Ratković Desanka, Sekulović Jadranka, Stanić (Medin) Branka, Šabotić Mirsada, Tadić Slavica, Vučinić Stanka, Vujošević Milena, Vukotić Milica, Vuković Azra, Vuksanović Svetlana, Zindović Nada, Žurić Blaga.

kud duga

One Response to U KIC-U PROMOVISANA NOVA KNJIGA TRIVA ZOLAKA: Priče o snazi i čaroliji crnogorske žene