DRUŠTVO PREPORUKA

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetskom bolnicom u Ženevi

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović potpisao je, u srijedu, 24.05.2017. godine, Memorandum o razumijevanju sa Univerzitetskom bolnicom u Ženevi. Memorandumom je predviđeno da se crnogorskim ljekarima omogući stručno usavršavanje u Univerzitetskoj bolnici u Ženevi, a cilj je da doktori steknu praktična iskustva i saznanja u određenim medicinskim granama.
Zahvaljujući se renomiranom univerzitetskom centru u Ženevi na inicijativi da se kroz edukaciju pomogne crnogorskom zdravstvu, ministar Hrapović je kazao da je Ministarstvu zdravlja cilj unapredjenje funkcionisanja zdravstvenog sistema i u krajnjem zadovoljstvo građana zdravstvenim uslugama.

Jedan od prioriteta, kako je rekao ministar Hrapović, je edukacija mladog kadra, kao i dodatno stručno usavršavanje postojećeg medicinskog karda, u čemu je pomoć ženevske bolnice od velikog značaja. Predstavnica Univerzitetske bolnice u Ženevi, dr Hazrija Ada Mustafić je navela da se u ovom poznatom zdravstvenom centru razvijaju i sprovode najsavremenije tehnologije i kliničke inovacije i da je njihova misija, između ostalog, prenos znanja i tehnologija.