DRUŠTVO PREPORUKA

HOTELSKA GRUPA ”BUDVANSKA RIVIJERA”: Predsezona nagovještava još jednu uspješnu turističku godinu

 

 Po otvaranju hotelskih objekata Hotelska grupa ”Budvanska rivijera”  bilježi rast gostiju i broj noćenja i prema svim sadašnjim pokazateljima očekuje je još jedna uspješna sezona. Imajući u vidu da je ove godine Turističko naselje ”Slovenska plaža”  primilo prve goste 13. aprila, što je jedno od najranijih  u posljednjih 10- tak godina, nagovjestilo je će ova turistička sezona trajati duže u odnosu na sve prethodne.

 Za četiri mjeseca turističkih dolazaka u predsezonskom periodu u Kompaniji je ostvareno preko 11 hiljada noćenja sa povećanjem fizičkog obima prometa za 72%. I mjesec maj je u hotelima Palas, Castellastva, Slovenska plaža i Mogren sa  preko 18 hiljada noćenja u znaku pozitivnih pokazatelja turističkog prometa, jer već za 20 dana tekućeg mjeseca Kompanija bilježi povećanje za 33% u odnosu na prošlogodišnji maj. Kao i prethodne predsezone , tako je i ovu obilježio  dolazak zapadnoevropskih gostiju sa tržišta Francuske, Njemačke, Belgije….

 Prethodnih 10- tak godina je u Hotelskoj grupi ”Budvanska rivijera” bilo u znaku ulaganja u adaptaciju hotela, čime je podignut nivo kvaliteta ponude i kategorije objekata sa ostvarenom konkurentskom prednošću i prepoznatljivošću turističkog proizvoda. Hotelska grupa je još jednom potvrdila da je ulaganjem u kvalitet ponude i promocijom turističkog proizvoda, moguće otvaranje ka novim tržištima koja u ovom trenutku za turističku privredu Crne Gore predstavljaju izazov.

 Ovogodišnja turistička sezona biće u znaku novog hotela Aleksandar koji radi kao Blue star klub hotel- prvi porodični hotel ovog koncepta na tržištu Crne Gore.

 Višegodišnja uspješna poslovna saradnja sa grupacijom TUI posredstvom koje je tokom prethodne tri godine sa tržišta Rusije i Ukraine u Kompaniji ostvareno oko 235 hiljada noćenja, od prošle godine je proširena i na tržište Holandije a od ove godine i na tržišta Belgije, Poljske i Skandinavije.

 Dolasci nordijskih turista nakon višedecenijske apstinencije turističkih dolazaka sa tog tržišta predstavljaju pomak u širenju aktivnih emitivnih zona za ovu turističku godinu.

 Prvim letovima 21.maja u Crnu Goru je stiglo preko 400 gostiju iz Švedske, Finske i Danske, od kojih više od 300 borave u hotelima Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Mn.M.