DRUŠTVO SLAJDER

U PODGORICI PROSLAVLJEN DAN OŠ ,,21. MAJ”: ,,Vi ste budućnost ove zemlje, neka i svijet bude vaš”

Dan škole proslavljen je lijepom manifestacijom jutros u JU O.Š. ,,21. maj“.
Direktorica škole Zdenka Mišković rekla je da su ove godine odlučili da izmjeste programe proslave za Dan škole, ,,da ne bude strogo protokolaran, nego naša fešta, školska, đačka“.
– Danas je istovremeno dan završetka nastave jedne lijepe generacije sa kojom se opraštamo. Srećan im put u dalji svijet, a svima vama želim da ovaj dan zapamtite po lijepom druženju, po nekim lijepim tačkama i uspjesima naših učenika – kazala je Mišković.
Program je, kako je dodala, bio posvećen ,,svijetu, Zemlji planeti, mjestu na kojem živimo“.
– Ime naše škole nas obavezuje, a to nam ne pada teško, da govorimo i o svojoj zemlji. Vi ste budućnost ove zemlje. Možda se toga plašite. Ne treba. Mi u vas vjerujemo. Želimo vam sve najbolje. Čestitam Dan škole i neka i svijet bude vaš – poručila je direktorica učenicima.
Čula se zatim i poruka da ,,pjesme u izvođenju hora i najmlađe ritmike će nas podsjetiti da je ova zemlja stvorena za ljubav i snove i da je priroda neprocjenjivo blago koje treba njegovati i čuvati.“
Učenici škole sa horom zatim su pronijeli glas o važnosti očuvanja životne sredine u ,,Planeti zemlji“, ritmičarke prvog razreda plesale su uz numeru ,,Šta je to sa prirodom?“, dok je jedan od đaka govorio o ljubavi prema jednoj ,,Ani“ Nedeljka Popadića.
Slavlje se nastavilo uz pjesmu o Podgorici, numeru Eda Širana ,,Shape of you“, ,,Androverom“, uz zvuke gitare i violine, Knezovom ,,Adio“, a završeno je još jednom lijepom porukom đaka ,,Nek živi ljubav“.
Nakog programa, priređen je maskenbal pa smo tako vidjeli malene superheroje, od Supermena do Betmena, kauboja, vile, Snježanu, Malca i druge kreativno izrađene kostime.

This slideshow requires JavaScript.


B.R.
Foto: B. Šekularac