PREPORUKA SPORT

INTERNACIONALNI KOŠARKAŠKI KAMP KOLAŠIN 2017: Ove godine veće interesovanje djece i bolja posjeta

Košarkaški kamp Kolašin 2017 biće organizovan treći put zaredom u Crnoj Gori. Nakon uspjeha koji je ostvaren u prethodne dvije sezone organizatori najavljuju još veće interesovanje djece i bolju posjetu na ovogodišnjem kampu.
Kamp je namijenjen za dječake i djevojčice uzrasta od 9 do 17 godina, a svi polaznici radiće u grupama, po posebno kreiranom programu. Selekcija će se vršiti po godištu i usvojenom košarkaškom znanju.
Raspored smjena je sljedeći: od 02.07 do 09.07. (I smjena), od 09.07. do 16.07. (II smjena), od 16.07. do 23.07.2017 (III smjena).
Kamp je zamišljen kao mjesto okupljanja različitih grupacija i kategorija pretežno mladih igrača i igračica sa osnovnim ciljem da se u uslovima sedmodnevnog koncentrisanog i intenzivnog rada koriguju i unaprijede određeni elementi u igri košarkaša, kao i da se kroz zabavu, igru i
druženje među polaznicima kampa stvaraju nova prijateljstva.

Kolašin se sa svojih 960 metara nadmorske visine pokazao kao izvanredna lokacija, a kompletna infrastruktura potrebna za organizaciju kampa sa tri spoljna terena i dvije dvorane u potpunosti zadovoljava sve kriterijume.
Kamp organizuju bivši i sadašnji reprezentativci Crne Gore Vlado Šćepanović, Nikola Peković i Savo Đikanović, a cilj kampa je da se osim zdravih stilova života prezentuju i ljepote Crne Gore i utiče na razvoj turizma.
– Za protekle dvije sezone kroz naš Kamp prošlo je skoro 500 djece, što svjedoči o kvalitetu našeg rada i interesovanju za Kamp. Prošlog ljeta kamp je postao internacionalan i naši gosti su, osim dječaka i djevojčica iz Crne Gore, bili i mališani iz Srbije, Kosova, Danske, Belgije i Sjedinjenih Američkih Država – izjavio je Savo Đikanović, bivši košarkaš i jedan od organizatora kampa.
Prošlog ljeta 10 djece iz doma u Bijeloj učestvovalo je na Kampu uz podršku sponzora. Ovog ljeta očekuje se još veći broj djece iz inostranstva što će svakako doprinjeti i promociji Kolašina kao turističke destinacije.
Košarkaški kamp Kolašin je već u prve dvije sezone pokazao ozbiljnost ne samo stručnim i kvalitetnim radom, već i dovođenjem evropskih i NBA zvijezda koje su ovaj kamp učinili još interesantnijim.
Promoteri predstojećeg košarkaškog kampa Kolašin 2017 će biti naši proslavljeni igrači i reprezentivci, a u planu nam je i dovođenje igrača iz drugih zemalja koji će se tokom svih smjena družiti sa polaznicima kampa. Takođe će u svakoj smjeni u svojstvu promotera, biti gosti poznati treneri koji će razmenjivati svoja iskustva i rad koji su primjenjivali u klubovima i reprezentacijama, kaže Đikanović.
– U dogovoru sa jednim od naših sponzora, i višegodišnjih partnera, Hipotekarnom bankom, definisali smo popuste i povoljnosti za korisnike Premium kartice (plaćanje do 6 mjesečnih rata, a za plaćanje cjelokupnog iznosa popust od 5%). Takođe, nudimo povoljnost i popuste ako se drugo dijete iz iste porodice odluči da bude polaznik kampa, a tada bi cijena kampa bila manja za 15% – dodao je Đikanović.
Više informacija o samom Kampu dostupno je na web prezentaciji www.basketcamp.me, a rezervacije je moguće vršiti preko e-maila [email protected] ili telefona 067 032 132.