PREPORUKA SPORT

USNCG: Zlatičanin kandidat za Trinaestojulsku nagradu

Dejan Zlaticanin, left, of Montenegro, and Mikey Garcia, of the U.S., pose for photographers during a news conference Thursday, Jan. 26, 2017, in Las Vegas. The two are scheduled to fight in a lightweight title boxing match Saturday in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) ORG XMIT: NVJL105

Udruženje sportskih novinara Crne Gore kandidovalo je boksera Dejana Zlatičanina na dobitnika Trinaestojulske nagrade.

Naš borac je prošle godine osvojio svjetsku titulu u WBC federaciji pobjedom nad Frenklinom Mamamijem, da bi je u januaru izgubio poslije poraza od Amerikanca Majkija Garsije.

– Počastvovan sam što sam kandidat za ovu prestižnu nagrade. Tokom cijele karijere trudio sam se da u što boljem svijetlu predstavim i sebe i moju Crnu Goru. Upoznat sam da uvaženi ljudi koji odlučuju o dobitniku ove nagrade, a koji su odrastali uz Mohameda Alija i Džoa Frejzera, znaju šta znači moj rezultat. Bio bih neizmjerno srećan i ponosan ako bih dobio naše najveće priznanje – rekao je Zlatičanin.

Koliki je podvig napravio Zlatičanin prošle godine govori i činjenica da je on jedini uz Mata Parlova, koji je sa prostora bivše Jugoslavije bio prvak svijeta u prestižnoj bokserskoj federaciji.

Izvor: cdm

Facebooktwittergoogle_pluspinterest