ART SLAJDER

MILUTIN RADULOVIĆ NAKON OSVAJANJA NAGRADE U SREMSKIM KARLOVCIMA: Moj prioritet je violina

Milutin Radulović osvojio je drugu nagradu u svojoj kategoriji na takmičenju ,,Međunarodni susreti violinista”, koje je održano 6. i. 7. maja u Sremskim Karlovcima.
– Na takmičenje sam se prijavio po preporuci svoga profesora, Marka Simovića. Izveo sam dvije kompozicije: A. Komarowski: Koncert no. 1 u e-mollu i J. Massenet: Thais Meditation, uz pratnju korepetitora Amira Džakovića – kaže Radulović za MNE magazin.
Nedavno je publika imala priliku da ga vidi i u premijernom izvođenju džez mjuzikla ,,Poruka sa Saturna” koju je, u saradnji sa KIC-om ,,Budo Tomović”, na Veliku scenu postavio poznati američki pijanista i kompozitor Ilaj Jamin.
– Učešće u džez mjuziklu ,,Poruka sa Saturna” za mene je bilo potpuno novo iskustvo. Čast mi je što sam bio dio ovog projekta. Mnogo sam naučio od kompozitora Ilaja i mislim da će mi to u budućnosti puno značiti – prenio je Radulović utiske za naš portal.

Milutin Radulović i Ilaj Jamin

Kaže nam da je  znao da će se baviti muzikom.
– Počeo sam pjevanjem u horu ,,Zvjezdice”, a kasnije sam nastupao na raznim dječijim festivalima, gdje sam osvajao dosta nagrada. Sada sam član škole pjevanja ,,D-moll”, a moj prioritet je violina. Najznačajnija nagrada za mene je Srebrna lira na Republičkom takmičenju u Podgorici 2016. godine – ističe Radulović.
Završava nižu muzičku školu ,,Vasa Pavić” u Podgorici i dodaje da se priprema za takmičenje ,,Zlatne stepenice” u Valjevu, koje se održava krajem maja, i za prijemni u srednjoj muzičkoj školi.
– Za nekoliko dana idem na seminar kod profesora Marka Josifoskog koji će se održati na Cetinju – otkriva nam dalje planove ovaj talentovani mladić.
Kada je riječ o uzorima, i tu je lista impresivna.
– Uzori su mi Marko i Roman Simović, kao i poznati Stefan Milenković, Dejvid Garet i Icak Perlman – kaže Radulović.
Kao najveću podršku navodi porodicu i profesora Marka Simovića, ,,koji od prvog dana radi sa mnom”.
Mn.M.
Foto: Privatna arhiva

kud duga