ART PREPORUKA

DA SE NAJEŽIŠ: Pjesma U2 ,,Miss Sarajevo” propraćena ovacijama sinoć u Vankuveru (video)

VANCOUVER, BC – MAY 12: Bono of U2 performs on stage during their ‘The Joshua Tree World Tour’ opener at BC Place on May 12, 2017 in Vancouver, Canada. (Photo by Andrew Chin/Getty Images)

Trideset godina nakon što su objavili album ,,The Joshua Tree” i organizovali istoimenu turneju, U2 je odlučio napraviti reprizu. Sinoć je održan koncert u Vankuveru na kojem su bili mnogi fanovi koji su prisustvovali i na onom održanom 1987. godine, piše Klix.ba.
U2 kao i uvijek ni sada nije razočarao. Krenuli su s ranim hitovima ,,Sunday Bloody Sunday”, a potom su zasvirali cijeli album ,,Joshua Tree”. Iza članova irske grupe je bilo veliko platno na kojem su bile animacije.

Najemotivniji dio koncerta bio je kada su zasvirali pjesmu ,,Miss Sarajevo”, a na platnu iza su prikazali video sa sirijskim izbjeglicama koje se nadaju boljem životu i prizore iz ratnog Sarajeva koji se pojavljuju u originalnom spotu.

Na platnu je prikazana 15-godišnja sirijska izbjeglica koja je kazala kako sanja o tome da postane advokat kako bi branila prava svih ljudi, dok je Bono držao sirijsku zastavu u ruci. Publika je ovu numeru i gest pozdravila glasnim aplauzom i uzvicima.

Koncert je završen pjesmom ,,The Little Things That You Give Away”.

Vankuver je grad u kojem su otvorili turneju, a U2 potom putuje u SAD, Englesku, Njemačku, Italiju, Španiju, Irsku, Francusku, Holandiju i Belgiju.

Izvor: klix.ba

kud duga