PREPORUKA SPORT

BEOGRAD: Sedam medalja za Taekwondo klub AKADEMAC

U subotu 13. maja, u Beogradu je održan 18. Trofej Beograda, međunarodni taekwondo turnir u sportskoj borbi (kyorugi) i izvođenju formi (poomsae).
Na turniru je učestvovalo 356 takmičara/ki iz 36 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Crne Gore.

Na turniru je klupske boje Taekwondo klub AKADEMAC branilo 8 takmičara/ki i to 3 u borbama i 5 u izvođenju formi.
Klub je osvojio 7 medalja i to 3 u borbama i 4 u izvođenju formi.
U borbama srebrnu medalju je osvojio senior Nikola Radosavljević (kategorija -80kg), dok su bronzane osvojili kadet Nemanja Jočić (kategorija -61kg) i pionirka Jovana Laković (kategorija -29kg).


U formama srebrne medalje su osvojile juniorka Kana Ljaljević (kategorija učenička B klasa) i seniorka Ana Marija Trajčeska (kategorija majstorska A klasa), dok su bronzane medalje osvojile kadetkinje Milena Šćepanović i Sara Arifović (kategorija majstorska A klasa).
Pored toga, glavni trener Kluba Zoran Nedić je od strane Beogradskog Tekvondo Saveza nagrađen Plaketom za svoj doprinos razvoju taekwondo-a.

– Više smo nego zadovoljni ostvarenim rezultatima. Ovo je treći međunarodni turnir u nizu na kojem je Klub uspješno učestvovao. Moramo naglasiti da je najkvalitetniji na kojem smo učestvovali do sada i sa uspješnim nastupom na njemu završavamo takmičarsku polusezonu 2017. godine – kazao je Nedić.


Naredno takmičenje na kojem će klub učestvovati, dodaje on, je Balkansko Prvenstvo u taekwondo-u koje je na programu u septembru u Turskoj. – Klub će na ovom takmičenju biti zastupljen preko svojih reprezentativaca, i to i u formama i u borbama, i glavnog trenera kluba koji je i trener reprezentacije u formama. Sa pripremama za ovo takmičenja počinjemo u drugoj polovini avgusta – kaže Nedić.