ART PREPORUKA

USPJEŠAN NASTUP U ZAGREBU: Članovi plesnog kluba ,,Matrix” vratili se sa 12 zlatnih medalja

U Zagrebu je za vikend održan treći Internacionalni Dens Open koji je okupio 400 plesnih organizacija iz 21 zemlje sa oko 5000 takmičara. Pokrovitelj takmičenja je bila presjednica Hrvaske Kolinda Grabar Kitarovič.
Crnogorski predstavnik,,,Matrix” predstavio se u više kategorija i ostvario izvanredan uspjeh osvojivši 12 zlatnih medalja, nekoliko drugih, trećih i
četvrtih, kao i jedno peto mjesto.


,,Matrix”-ova takmičarka Tamara Pejović, sa osvojenih šest zlatnih medalja i jednom srebrnom, proglašena je za zvanično najuspješnijeg učesnika turnira pa je dobila i novčanu nagradu organizatora.
Sve prvoplasirane ekipe i solisti stiču pravo učešća na svjetskom prvenstvu.
Prva mjesta za ekipu ,,Matrixa” osvojili su Mia Gardašević (belly dance mini), Anja Ristić (belly dance djeca), Nikolina Jovanović (belly dance juniori), Zorana Vujičić (karakter etno djeca), formacija ,,Explossion” (karakter etno), grupa ,,Bit” (street dance djeca), te Tamara Pejović u 6 kategorija odraslih.
– Bilo je ovo veoma brojno takmičenje, koje je trajalo dva dana i realno bilo jedno veliko iskustvo za sve nas. Veoma sam zadovoljna postignutim – kazala je direktorica ,,Matrix”-a Mia Rakočević.


Dosta dugo su se, dodaje, pripremali za ovo takmičenje.
– Ali čim imate dobar rezultat i vidite osmijeh na licima takmičara sve je lakše. Zaboravite na naporne sate provedene u sali, jer ovaj posao je zapravo stalno dokazivanje, stalno edukovanje i unapređivanje već stečenih znanja – istakla je Rakočević.
Takmičenje je bilo i kvalifikaciono za svjetsko prvenstvo i tim inspirativnije, kaže.
– Želim se zahvaliti svim takmičarima na prikazanom, na trudu i želji da što uspješnije predstave i klub i našu državu, ali i roditeljima koji nas podržavaju godinama. Generalno, bilo je ovo jedno lijepo putovanje, dobro druženje, veliko iskustvo i, naravno, još jedan dobar takmičarski rezultat – zaključila je Rakočević.
Mn.M.

kud duga