ART

VELIKI BROJ NAGRADA: Muzički talenti Tivtu donijeli 52 priznanja

Muzička škola Tivat i njeni učenici na XLIV Festivalu mladih muzičara Crne Gore su u ukupnom plasmanu najbolja škola u Crnoj Gori.

Učenici su ostvarili fantastičan uspjeh. Tokom četiri dana, koliko je festival trajao, đaci su osvojili 52 nagrade.

Zbirni rezultat nakon festivala glasi: 9 specijalnih nagrada, 28 Zlatnih lira, 12 Srebrnih, 2 Bronzane lire i jedna pohvala. Specijalne nagrade za osvojenih 100 bodova, od pretkategorije do srednjoškolaca, zavrijedili su: Andrea Nikolić (truba), Doris Račić (horna), Anja Petrović (trombon), Martina Kovačević (trombon), Danijel Rovčanin (klarinet), Katarina Bulajić (klarinet), Lana Đuričić (oboa), Ozana Knezović (oboa) i Matija Vučinović (saksofon).

-To pokazuje i opravdava sve što je započeto i urađeno prije šest godina, od osnivanja Srednje muzičke u Tivtu. I sve ono što je činjeno da se Niža muzička škola prepozna kroz duvačke instrumente, ne zapostavljajući ni sve druge, svi ansambli, rad u kamernoj muzici, rad sa orkestrom su pokazatelji dugogodišnjeg rada. Uspjeli smo u ostvarenju cilja da Tivat bude prepoznatljiv duvački centar u Crnoj Gori i postali smo jedan od modela koji će, ako ne ništa drugo, bar skrenuti pažnju relevantnim institucijama, Ministarstvu prosvjete, Zavodu za školstvo, Centru za stručno obrazovanje kako škola funkcioniše-istakla je direktorka škole Pina Bubanja.

Zadovoljna uspjehom učenika, Bubanja je kazala da su učenici postigli ogroman uspjeh i u školi su zbog toga ponosni. Pedeset dvije nagrade pokazuju ljubav, rad, entuzijazam i posvećenost najljepšoj umjetnosti Muzici, naglasila je navodeći da to govori o jednom dobrom i kontinuiranom radu. Broj nagrada se tokom dvije godine povećao za deset.

-Nagrade su pokazatelj jednog kvalitetnog sveukupnog nastupa učenika, počev od samog izlaska na scenu, sviranja, završetka i ocjene žirija- rekla je direktorka škole, naglasivši da je orkestar tivatske škole ove godina najbolji u Crnoj Gori.

O njemu se pričalo tokom trajanja Festivala. Uz razumijevanje i podršku roditelja, uspjeh učenika sigurno ne bi bio takav da nije kontinuiranog i kvalitetnog rada profesora sa učenicima.

-Rad i pripreme su trajale dugo, a posljednjih mjesec nije bilo nijedne slobodne ni subote ni nedjelje. Tako da smo mi očekivali dobre rezultate, ali svakako ne ovoliki napredak u odnosu na dvije godine ranije. I da rad donosi rezultate upravo su potvrda sve ove nagrade-objasnila je Bubanja.

Izvor: cdm.me