DRUŠTVO PREPORUKA

ODLUČENO: ,,Slobodan Škerović” domaćin Drugog susreta gimnazija glavnih gradova regiona

Gimnazija „Slobodan Škerović“ učestvovala je na Prvom susretu gimnazija iz glavnih gradova regiona u Beogradu, 20–22. aprila 2017. godine, u organizaciji Šeste beogradske gimnazije. Ovom međunarodnom susretu, pored naše škole i Šeste beogradske gimnazije, prisustvovale su gimnazije iz Zagreba (Gornjogradska gimnazija), Ljubljane (Gimnazija Jožeta Plečnika), Sarajeva (Prva gimnazija) i Skoplja (Gimnazija „Josip Broz Tito“).
Osnovna ideja susreta je stvaranje mogućnosti za saradnju i razmjenu ideja nastavnika i učenika, te uspostavljanje čvršćih veza preko škola u regionu. Učesnici su u međusobnim razgovorima i javnim tribinama predstavljali svoje škole i nacionalne obrazovne sisteme, te analizirali uočene razlike i sličnosti među njima, s ciljem da se u atmosferi međusobnog razumijevanja i uvažavanja različitosti uspostavi uspješna buduća saradnja, kako na nivou samih škola, tako i na nivou država regiona.
Zamišljeni kao susreti koji će postati tradicija, dogovoreno je da podgorička Gimnazija bude domaćin narednih susreta gimnazija regiona, u oktobru 2017. godine.