ART PREPORUKA

HRVATSKA: ,,Duran Duran” 29. avgusta u Zagrebu

,,Duran Duran”, jedan od najvećih pop bendova svih vremena, nakon 16 godina i njhovog prvog i, do sada, jedinog nastupa u Hrvaskoj, dolaze na zagrebački stadion Šalata, u utorak, 29. avgusta, kada će ih na open air spektaklu u sklopu svjetske ,,Paper Gods” turneje moći vidjeti domaća publika, kao i ona iz regiona, objavila je u ponedjeljak LA agencija, a prenosi Klix.ba.

,,Duran Duran” su jedan od najvećih mainstream bendova i muzička institucija koja je iznjedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. S 35 godina dugom karijerom, 14 studijskih albuma i preko 100 miliona prodanih ploča širom svijeta te nebrojeno nagrada označili su ,,Duran Duran” jednim od najprepoznatljivijih bendova našeg doba.

Ono što je počelo kao alternativna muzička priča 1982. u engleskom Birmingemu, u samo dvije godine naraslo je do svjetske senzacije. Držeći prva mjesta na listi najboljih UK singlova, bend je predvodio britansko osvajanje američkog tržišta s čak 21 singlom na top 10 popisu Billboardove liste. Od početaka uz istoimeni album ,,Duran Duran”, ,,Rio” koji ga je naslijedio i označio pohod na Ameriku, ,,Seven And The Ragged Tiger” i ,,Notorious”, ,,Big Thing”, ili pak ,,Thank You”, ,,Red Carpet Massacre”, kao i najnovijeg, hvaljenog ,,Paper Gods” s kojim su se otisnuli na veliku svjetsku turneju, podarili su nisku nevjerovatnih hitova.

Više od tri decenije od početaka na muzičkoj sceni, ,,Duran Duran” je i dalje u naponu snaga. Zagreb će tako čuti bezvremenske megahitove kao što su ,,Hungry Like A Wolf”, ,,Rio”, ,,Wild Boys”, ,,Come Undone”, ,,Ordinary World”, ,,Union Of The Snake”, ,,The Reflex”, ,,A View To A Kill”, ,,Girls On Film”, ,,Save A Prayer” ili ,,Notorious”.

Bend je kroz svoje kultno stvaralaštvo stekao brojne obožavatelje širom svijeta, a povezujući generacije fanova ,,”Duran Duran puni najveće stadione dok njihove radiofonične pjesme i dalje čine obavezan repertoar radijskih stanica. Predvođeni harizmatičnim Sajmon Le Bonom, ,,Duran Duran” su, kao muzičke i modne ikone uticali na generacije muzičara i pop kulturu. Ostaju jedan od najviše obrađivanih bendova, a svoje viđenje ostavštine ,,Duran Duran”-a opjevali su svi od ,,Franz Ferdinand”-a, preko ,,Korn”-a i ,,Deftones”-a, do Kortni Lov i ,,Hole”.

Ulaznice kreću u prodaju u srijedu 10. maja, objavili su iz LAA.