ART PREPORUKA

BEDEM FEST: Dolazi kultni američki bend iz Njujorka ,,Pro-Pain”, promocija festivala i u regionu

Nakon objave da će na osmom izdanju Bedem festa nastupiti kultni američki sastav Pro-Pain stvari više nijesu iste, prenose utiske iz organizacije.
– Stvarno ćemo imati tu privilegiju i čast da po prvi put  ugostimo bend uz koje su rasle različite generacije poštovalaca tvrđeg zvuka za ovih 25 godina koliko kultni sastav Pro-Pain i postoji. Time Bedem fest nastavlja sa sjajnom tradicijom da svoje posjetioce i ukupnu javnost ,,šokira” novim imenima koja će se naći  na ovogodišnjoj listi izvođača – prenose organizatori.

Naročito je važno, dodaju, naglasiti činjenicu da će nastup grupe Pro-Pain biti jedini i ekskluzivni kada je riječ o ovoj godini i čitavom regionu, što samo po sebi govori koliko je zapravo Bedem fest cijenjen i poštovan.
Uvjereni smo da nakon ove objave, svi oni koji su do sada možda i imali dilemu, da će  definitivno odlučiti da dođu na osmi Bedem fest, dok organizatori svojim posjetiocima obećavaju ,,nezaboravno iskustvo koje se urezuje duboko u sjećanje i koje se ne zaboravlja”.
– Zato i pozivamo ljude iz svih krajeva da dođu u Nikšić na osmi Bedem fest. Toplo im preporučujemo da u planiranju svog ovogodišnjeg godišnjeg odmora obavezno uvrste posjetu drevnoj gradskoj tvrđavi, Nikšiću i Bedem festu – ističu iz organizacije.

Iz organizacije najavljuju mini turneju po regionu koja počinje već 10. maja kada će četvoročlana ekipa Bedem festa krenuti za Sarajevo.
– Nakon Sarajeva slijedi nam odlazak najprije u Slavonski Brod na finalno veče  21. izdanja Hrvatskog demo rok festivala – najavljuju organizatori.
Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić će i ove godine biti član žirija ovog festivala i ,,imaće tu odgovornost da sa mnogobrojnim kolegama odluči ko će to biti pobjednik ovogodišnjeg Hrvatskog demo rok festivala sa kojeg će nam i ove godine doći pobjednički sastav”, ističe on.
– Vrlo je važno da Bedem fest u dobrom ritmu i stečenoj navici nastavlja sa promocijom i afirmacijom regionalne demo scene. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju sa najstarijim demo festivalom u Hrvatskoj – ističe Petar Šundić.

Nakon Slavonskog Broda, Bedem karavan nastavlja svoj put za  Zagreb.
– Biće to sjajna prilika da se  sretnemo sa mnogobrojnim prijateljima, kojih imamo puno, ali i da vrlo aktivno učestvujemo u završnim programima Hrvatskog demo rok festivala – navode iz organizacije.

Iz organizacije podsjećaju na sjajan program koji će uslijediti ovih dana u Nikšiću i Podgorici povodom obilježavanja 30 godina realizacije programa ,,ERASMUS+” i Dana Evrope, u saradnji sa Delegacijom EU  u Crnoj Gori i EU Info centrom.
– Pozivamo ljubitelje elektronske muzike  da u petak 05.05. obavezno svrate do gradske tvrđave u Nikšiću i da uživaju u nastupima crnogorskih DJ-eva DJ Irona, Petrumatika, Proximusa i sjajne Lee Dobričić. Posebnu zahvalnost dugujemo i Pivari ,,Trebjesa” koja je podržala ovaj događaj. Ulaz je slobodan – poručuju organizatori koji svake godine sa Bedem festom pomjeraju granice.

kud duga