ART PREPORUKA

OTVOREN 8. MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČIJEG STVARALAŠTVA: ,,Kinotavrik” u Crnoj Gori

 

Ovogodišnji, 8. međunarodni festival dječijeg stvaralaštva ,,Kinotavrik” u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, otvorili su danas popodne – srijeda, 3. maja, direktorica KIC-a ,,Budo Tomović” Snežana Burzan i Nj. E. ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori gospodin Gricaj Sergej Nikolajevič.

Pozdravljajući učesnike i brojnu publiku, direktorica Burzan je istakla da je festival pravo mjesto susretanja talentovane djece dviju država, te da je sigurna da će i ove godine biti ispunjena njegova misija promocije bogatstva multikulturalnosti i velike moći druženja među najmlađima.

Nj. E. ambasador Ruske Federacije u Crnoj Gori Gricaj Sergej Nikolajevič pozdravio je festival ističući ,,Kinotavrik” kao primjer kako se na kreativan način afirmiše dječije stvaralaštvo, ljepota muzike, plesa, glume.
– Ova djeca su pravi mali ambasadori- dodao je Nikolajevič, zaključujući da je uvjeren da će im i nakon 20 godina kada odrastu, upravo ovi kreativni podgorički dani biti primjer kako se treba družiti i sarađivati.

,,Kinotavrik” je i ove godine na Velikoj sceni KIC-a okupio oko 100 izvođača iz Crne Gore i Ruske Federacije, a talentovani mališani pokazali su pred prepunom salom KIC-a prave umjetničke bravure u: stepovanju, folkloru, pjevanju, glumi, plesu, recitovanju…

This slideshow requires JavaScript.

Organizator festivala ,,Kinotavrik” je renomirana ruska kompanije „KinoMark“, uz podršku Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ i Dječijeg saveza Podgorice, a pokrovitelji su Glavni grad Podgorica i ambasade Crne Gore u Ruskoj Federaciji i Ruske Federacije u Crnoj Gori.

kud duga