DRUŠTVO PREPORUKA

DELTA SITI: Završen ,,Dječji proljećni vikend“

 

Uspješno je završen 8. „Dječiji proljećni vikend“ u šoping molu Delta Siti u Podgorici, koji je ove godine održan pod sloganom “Uživaj dok si dijete”, a prema pjesmi, čije stihove potpisuje Sanja Perić. Kao i prethodnih sedam godina, manifestacija je privukla ogroman broj posjetilaca.

-Tokom 20 sati raznovrsnog i besplatnog programa, ugostili smo preko 1.500 mališana iz 52 institucije i organizacije koje rade sa djecom. Napominjemo da učesnici nijesu bili samo iz Podgorice, već su nam došli iz svih gradova Crne Gore. Osim zabavnog programa koji se odvijao na bini tokom oba dana, mališani su kroz zabavu učili o korisnim stvarima. Tako smo uz pomoć Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a povodom Svjetskog dana planete Zemlje u subotu organizovali edukativnu radionicu “Odakle nam dolazi hrana”. Veliku zahvalnost dugujemo i Glavnom gradu, uz čiju smo pomoć u nedjelju obilježili Svjetski dan knjige. Takođe, na veliko interesovanje naišle su i besplatne jezičke radionice, koje je organizovao Centar za kreativno obrazovanje – Go Globe. Ove godine, na šta smo naročito ponosni, bili smo i dio globalne humanitarne akcije „Mladi heroji“, koju je organizivao Helen Doron, a u okviru koje smo sakupljali knjige kako bi se formirala biblioteka za mlade heroje u Dječijoj bolnici. Tokom oba dana, humanost je bila na djelu, pa je prikupljeno preko 500 knjiga za djecu u Dječijoj bolnici u Podgorici.Uživali smo i ove godine u folkoru, ali i u sjajnim nastupima solista, hora, balerina u izvedbi Dječijeg saveza, koji su od početka uz ,,Dječiji proljećni vikend“-navodi se u saopštenju organizatora.

Zapažene nastupe i ove godine imali su: plesni klub „ Matrix“ iz Nikšića“, kao i Art grupa Montenegro iz Kotora, a ogromnim aplauzom nagrađeni su i najmlađi članovi Kluba realnog aikidoa“ Popović“, kao i trupa žonglera pod nazivom „ Cirkus Bosko“ iz Podgorice.Posebne osmjehe  izmamila su djeca iz Dječijeg doma ”Mladost” iz Bijele i iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora.

Bogat program privukao je veliki broj posjetilaca, pa smo još jednom potvrdili da je ,,Dječiji proljećni vikend“ najveći i najzabavniji dječiji događaj u zemlji.