MODA SLAJDER

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK MONTENEGRO: Modna smotra zatvorena bajkovitom kolekcijom Đanija Kalinjana

Đani Kalinjano

Dvadeset prvo izdanje Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro, u organizaciji Nacionalne modne komore Crne Gore, zatvoreno je sinoć u hotelu ,,Hilton“ revijama crnogorskog dizajnera Borisa Ćalića i italijanskog kreatora visoke mode Đanija Kalinjana.
Završnu noć, upriličenu uz podršku modne agencije ,,Fabrika“, otvorio je Boris Ćalić kolekcijom pod nazivom ,,Filomena“. Ovaj dizajner akcenat stavlja na jednostavnost. Prikazane su kreacije svedenih efektnih linija u crnoj, crvenoj, bijeloj i sivoj boji.
Ćalić je nakon revije za MNE magazin rekao da je oduševljen jer ,,podgorička publika je dosta zahtjevna“.

Boris Ćalić sa manekenkama koje su nosile njegove modele

– Želio sam da im prikažem pravo modno uživanje.  Kolekcija nosi naziv ,,Filomena“, što je u skladu sa mojom vizijom žene, jer u slobodnom prevodu ta riječ znači ljubav prema snazi. Moja žena uvijek ima tu snagu koju nosi u sebi i to prikazuje kroz svoju odjeću- istakao je Ćalić, podsjećajući da je dio ove kolekcije prikazan na Kotorskoj smotri mode.

This slideshow requires JavaScript.

Specijalni gost iz Italije Đani Kalinjano zatvorio je Crnogorsku nedjelju mode bajkovitom kolekcijom koja je, kako je kazao u ranijem intervjuu za MNE magazin, inspirisana senzualnošću žene.

Dio modela iz kolekcije Đanija Kalinjana

Crne haljine, često sa crvenom postavom, kompleti i bijele haljine bile su dominantne. Kreacije su izrađene od šifona, svile i organze, pratile su linije tijelu, a krasile su ih preciznost i savršenstvo u detaljima.

This slideshow requires JavaScript.


Izvršni direktor Nacionalne modne komore Crne Gore Srđa Lubarda za MNE magazin sumirao je utiske ovogodišnjeg izdanja Mercedes-Benz Fashion Week Montenegro.
– Veliki trud, veliki rad, veliki napor, ogroman stres, mala sredstva, dosta ulaganja… S tim malim sredstvima morate da iznesete projekat da izgleda ozbiljan i velik. Morate da ispoštujete sve sponzore… Ono što je meni, možda, i najteže u cijeloj organizaciji je rezervacija mjesta u prvom redu, jer svi hoće taj prvi red, što je katastrofa-kaže Lubarda.

Komentarišući završno veče, ističe da je izuzetno zadovoljan.

-Veliko je zadovoljstvo raditi sa profesionalcem, sa nekim ko ima toliko iskustva kao što je Vesna Mandić. Raduje me što ta saradnja traje godinama. Nekako smo sad kao familija,  podržavamo se i to daje rezultat kao što je bila ova noć. Ovakvu manifestaciju ne bih mogao organizovati bez podrške prijatelja i medija. Zahvalan sam im na tome-rekao je Lubarda.

Srđa Lubarda

Podsjetimo, pokrovitelji projekta bili su ,,Mercedes-Benz Ljetopis Automotive“, ,,Hipotekarna banka“, ,,Stella Artois“, ,,Nikšićka Pivara“, ,,Imanje Knjaz Event centar“, ,,Capital plaza“, ,,City Mall“.

Oficijalna šminka večeri bila je ,,Flormar“. Za mejk ap i frizuru pobrinuo se tim Kuće mode i ljepote ,,Zoran”, a za scenu fabrika stiropora iz Spuža ,,Fragmat Crna Gora“.
Partneri ove manifestacije bili su i Priština Fashion Night, Budimpešta Fashion Week, Turski kulturni centar, Serbia Fashion Week, Kotorska smotra mode.
Oficijalni fotografi manifestacije bili su Marija Brajović- Milić, Anes Lekić, ,,Blacky photo“ i Jovana & Đorđe. Naslovnu fotografiju je radio Miodrag Marković, stajling Maja Velimirov -Tošković, zaštitna lica bila su Ivana Micevska i Mitar Filipović. 
Glavni medijski sponzori manifestacije bili su radio DRS, magazin ,,Gracija“ i portal MNE magazin.

B.R.
Foto: B. Šekularac

Uskoro više fotografija u foto galeriji