PREPORUKA SPORT

ITALIJA: Poginuo biciklista Mikele Skarponi

Foto: Luk Benies/AFP/Getty Images

Italijanski biciklista Mikele Skarponi poginuo je u 37. godini nakon što je, tokom treninga, u njegov bicikl udario kombi.

Ovo se desilo u gradu u kojem je živio, Filotranu, gdje se vratio nakon što je juče završio četvrti na turu kroz Alpe.
Njegov tim Astana izjavio je da je ovo neopisiva tragedija.

Iz britanskog ,,Guardian“-a dalje podsjećaju da je Skarponi osvojio titulu ,,Giro d’Italije” prije šest godina nakon što je ista tada oduzeta Albertu Kontadoru koji je bio pozitivan na doping testu. Skarponi je osvojio prvu etapu prošlonedjeljnog tura kroz Alpe, a trebalo je da predvodi tim Astane na ovogodišnjem ,,Giro d'Italiji”. Iza sebe ostavio je suprugu i dvoje djece.

– Ovo je neopisiva tragedija. Naš sportista Mikele Skarponi poginuo je jutros dok je trenirao u blizini doma u Filotranu. Mikelea je udario kombi na raskrsnici. Rođen 25. septembra 1979. godine, iza sebe ostavio je suprugu i dvoje djece. Mikele je završio tur kroz Alpe juče popodne kao četvrti. Onda je otišao kući u Filotrano automobilom sa maserom i vratio se porodici naveče. Jutros je Mikele pošao biciklom na rani jutarnji trening i tamo se ova nesreća desila – piše u saopštenju Astane dostavljenom ,,The Guardian”-u.
Dodaje se da ih je napustio veliki šampion i poseban momak koji bi zadržao osmijeh na licu u svakoj situaciji, te da je bio velikan i podrška za sve u Astana Pro timu.
Prir. B.R.