ART SLAJDER

SRĐAN MLADENOVIĆ (,,VIVA VOX“) UOČI  NASTUPA U PODGORICI: Pripremamo obrade koje publika u Crnoj Gori još nije čula

Foto: Instagram

Hor ,,Viva Vox“ pjevaće 6. maja na Trgu nezavisnosti u Podgorici, za proslavu Dana Evrope. U razgovoru za MNE magazin Srđan Mladenović kaže  da pripremaju neke od obrada koje publika u Crnoj Gori nije imala prilike da čuje do sada i na kojima ovih dana rade. Uskoro će biti objavljeni nova pjesma i spot, a i tu publiku očekuje iznenađenje jer su, kaže, obradili muzički žanr koji su odavno željeli, a nisu do sada radili.
Na poziv Delegacije EU u Podgorici, publika u našem gradu ponovo će imati priliku da čuje hor ,,Viva Vox”. Ovoga puta ste na Trgu nezavisnosti sa, po mnogo čemu, specifičnim nastupom.  Kakve su to evropske vrijednosti koje hor ,,Viva Vox” želi da prenese na ovaj dan i po čemu pamtite nastupe u Podgorici?

– Nastupe u Podgorici pamtimo po mnogo čemu lijepom. Svaki je bio specifičan, a mi smo imali prilike da nastupamo kako u zatvorenom prostoru, tako i na otvorenom. Još pamtimo sjajnu atmosferu sa koncerta u Crnogorskom narodnom pozorištu, prije više od pet godina. Ove godine, zajedno slavimo dan koji je jedan od najznačajnijih u istoriji Evrope, i radujemo se što ćemo biti dio toga.

Ovoga puta podgorička publika će sa vama proslaviti i vaš 12. rođendan, jer je hor  upravo osnovan na Dan Evrope,  2005. godine. Što ste to pripremili za svoju dušu i dušu naše publike?

– U susret našem 12. rođendanu pripremamo neke od obrada koje publika u Crnoj Gori nije imala prilike da čuje do sada i na kojima upravo ovih dana radimo. Nadamo se da će ih prihvatiti i reagovati na njih kao i do sada – aplauzima koji nam uvijek daju dodatnu energiju da radimo nešto novo i neočekivano.

Mnogo toga se izdešavalo u proteklih 12 godina – koncerata, putovanja, mnogo rada i mnogo radosti. Na koji trenutak ste najponosniji, a koja je to anegdota koja vam je  ostala u sjećanju?

– Anegdota je mnogo da bismo ih sada nabrajali. 🙂 Mnogo osmijeha, neočekivanih poziva i koncerata, publike koja nas uvijek dodatno iznenađuje svojim reakcijama i podrškom… Svakako je jedan od najponosnijih trenutaka bio nastup u sali Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ali i naš samostalni koncert u Beogradskoj areni. Posebno mjesto u našim srcima imaju koncerti u Sava Centru, jer su to prvi veliki koraci koji su nas doveli do koncerata koji su nam danas svakodnevnica.

Foto: Facebook

Ovih dana radite na novoj pjesmi i spotu. Što ste to interesantno pripremili ovoga puta i kada će poštovaoci ovog hora moći to i da zvanično čuju i vide?

– Još  ne možemo da otkrijemo o čemu se radi, ali možemo da najavimo da će to biti nešto što do sada nismo radili i da smo jako uzbuđeni oko ovog projekta. Obradili smo muzički žanr koji smo odavno željeli da imamo na svom repertoaru. Očekuje vas puno veselih nota, lijepih boja i priče koja povezuje sve to u jednu cjelinu. Igrali smo se snovima i realnošću, i potrudili se da snimimo pravi mali film. Vjerujemo da će reakcije biti pozitivne. U toku su posljednje pripreme za premijeru spota, a nakon toga i izvođenje uživo.

Što je potrebno da budući član hora ,,Viva Vox” ima i da li mogu da se prijave i ljudi iz Crne Gore i regiona?

– Audicija još uvijek nije raspisana, ali je imamo u planu. Prošle godine smo imali više od 500 prijavljenih kandidata, i nije nam bilo lako da dođemo do novih članova koji su fantastični i koji već nekoliko mjeseci aktivno nastupaju. Svako ko želi da bude član ,,Viva Vox”-a, može da se prijavi, a detalje o tome uvijek može da sazna na našem sajtu i društvenim mrežama.
Bojana Radonjić

kud duga