DRUŠTVO DRUSTVO_IZDVOJENO

CONDÉ NAST TRAVELER: “Idite u CG prije nego je svi otkriju”

Popularni američki magazin Condé Nast Traveler je u svom novom izdanju objavio članak u kojem poziva čitaoce da u 2017. obavezno posjete Crnu Goru.

Crna Gora je navedena među 14 destinacija koje američki časopis preporučuje čitaocima.

Kako smatraju urednici prestižnog časopisa, crnogorska obala je među četrnaest svjetskih destinacija koje će u decenijama koje dolaze biti “zvijezde turizma”.

-Zemlja koja je povratila nezavisnost 2006. manja je nego Stokholm, na primjer. Ipak, ono što nedostaje u veličini, to više nego nadoknađuje u netaknutim prostranstvima pijeska i talasa. Obale ove zemlje Lord Bajron je jednom opisao:

„U trenutku stvaranja naše planete, najljepši spajanje kopna i mora dogodio se na crnogorskoj obali”. Britanski pjesnik nije bio usamljen u toj misli- navodi časopis.

Pohvale Bokotorskom zalivu, zidinima starih gradova, budvanskom noćnom životu, slikovitim plažama i kulturnoj baštini završavaju riječima: “Idite u Crnu Goru prije nego je svi otkriju”.

Condé Nast Traveler jedan je od časopisa koji pripadaju grupi Condé Nast Publications, a među kojima se nalaze prestižni časopisi kao što su Vogue, Architectural Digest, Vanity Fair, The New Yorker i Brides.

Izvor: rtcg.me