ART SLAJDER

,,VAN GOGH” PJEVAO ZA STUDENTE I PORUČIO: Neka vas poštuju, imate puls

Sastav ,,Van Gogh“ priredio je još jedan koncert za pamćenje u Crnoj Gori. Ovoga puta Zvonimir Đukić Đule, Srboljub Radivojević Srba (bubnjevi), Dejan Ilić Cvika (bas) i Branislav Gluvakov (gitara) pjevali su i svirali u Podgorici više od dva sata za studente na platou između Pravnog i Ekonomskog fakulteta u sklopu proslave Međunarodnog dana studenata na koncertu pod nazivom ,,Live4students“.
Atmosferu su puštanjem inostranih hitova sjajno zagrijali di-džejevi LuckyDee i Igor Garnier u b2b setu. Pravu eksploziju izazvala je numera ,,Bon Jovi“-a ,,It's my life“ koju su svi pjevali uglas.
Grla i ruke bili su više nego spremni da pozdrave Đuleta i ekipu. ,,Javi se, Đule“, skandirali su studenti. I Đule, Srba, Cvika i Bane javili su se u velikom stilu. Pozdravljali su studente rukujući se sa njima, dok se u pozadini čuo remix ,,Beatshakers“-a za ,,Van Gogh“-ovu pjesmu ,,Neko te ima noćas“, a dama iz prvog reda dobila i granu cvijeta od Đuleta. Bila je to prava erupcija emocija i energije od početka do kraja.
– U vašu čast, mladi ljudi – nazdravio je Đukić i zapjevao ,,Ludo luda“.
U toku pjesme Đule je uzeo kameru od snimatelja kako bi zabilježio publiku. Uslijedila je ,,Skačem, skači“.
– Velika je čast, 2011. prvi put, 2017. drugi put. Hvala vam na energiji. Mnogi imaju pogrešnu predstavu o vama…Sve u svemu, neka vas poštuju. Studenti imaju puls – poručio je Đukić, sišao među publiku i zapjevao sa njima ,,Ako stanemo gubimo sve“.
Pjesmu ,,Mama“ posvetio je majkama i nesvršenim studentkinjama, uz poruku: ,,Djevojke, ovo vas čeka.“ Usred numere iznenadio je publiku dobro poznatim refrenom pjesme ,,Zastave“ crnogorske grupe ,,Perper“.
Prije nego što je zapjevao ,,Kiselinu“ sa publikom koja ga je sve vrijeme pratila u glas, na binu je pozvao dva zaljubljena para Anđelu, Srđana, Mateu i Blagoja i podijelio im recept za upjeh: ,,Nikad u životu, nemoj da ga pitaš za njegovu budućnost, a ti nikako nemoj da nju pitaš za prošlost. I samo da znate, ko god se popne na našu binu, taj se oženi.“
Ispunjavao je Đule želje publike, išao među studente, pjevao i fotografisao se sa njima, nazdravljao za zdravlje, da brzo završe fakultet, za njihove roditelje i ,,u čast razuma“.

This slideshow requires JavaScript.


Za kraj otpjevana je numera ,,Anđele moj brate“.
– Čast nam je bila. Volim vas. Ljubav. Dođite na ,,City Groove“. Neka vas anđeli čuvaju u ovozemaljskom životu i paze – poručio je Đukić.
B.R.
Foto: B. Šekularac

kud duga