ART ART_IZDVOJENO

CITY GROOVE: Bob Sinclair 2. juna na Stadionu malih sportova

Francuski house DJ i producent Bob Sinclar biće jedna od ovogodišnjih zvijezda trećeg izdanja festivala City Groove.
Sinclar kojem će ovo biti prvi nastup u Podgorici, otvoriće ovogodišnji festival, a njegovo druženje sa ljubiteljima house zvuka zakazano je za 2. jun na Stadionu malih sportova.
Najpopularniji komercijalni house DJ karijeru je započeo još davne 1986. godine, kada je imao samo osamnaest godina. On je najistaknutiji predstavnik ,,French touch” stila house muzike, kojeg obilježava česta upotreba samplovane disko muzike.
Nakon niza veoma uspješnih miks albuma, gostovanja širom svijeta, Bob je 2005. godine izbacio singl „Love generation”, numeru koja je dostigla vrtoglav uspjeh i postala i zvanična pjesma Svjetskog prvenstva u fudbalu u Njemačkoj 2006. godine. Nakon ovog megahita, uslijedile su još dvije sjajne numere „World, Hold On”, koja se na svjetskim muzičkim top-listama našla ispred Madone i Kristine Agilere, i „Rock This Party”.
Objavio je devet albuma, posljednji ,,Paris by Night” izašao je 2013. godine.
Bob Sinclar samo je jedno od značajnih imena koji će biti dio ovogodišnjeg City Groove festivala. Prošla dva izdanja ugostili su najveća imena muzičke scene regiona, pa su tako u glavnom gradu Crne Gore svirali ,,Parni valjak”, ,,Dubioza kolektiv”, holandski DJ Fedde Le Grand…
Ovogodišnji festival je dio manifestacije Podgoričko kulturno ljeto, pa je festival pomogao i Glavni grad.
Prodaja karata za treći City Groove krenuće tek pošto sva imena učesnika budu objavljena.