PREPORUKA ZANIMLJIVOSTI

GENIJE: Postao jedan od najmlađih članova Mense sa samo osam godina

Ovaj dječak je znao abecedu dok je još bio u pelenama, a naučio je da čita kada je imao samo dvije godine. Sada je postao jedan od najmlađih članova Mense i želja mu je da postane astronaut!

Osmogodišnji Mejson Makdonald je pokazao da mu je IQ 143, što ga je svrstalo u samo četiri procenta najinteligentnijih ljudi na svijetu. Njegova ponosna, samohrana majka Rošel kaže da je on već sada brilijantan naučnik.

Samo dva odsto čovječanstva ima čast i privilegiju da bude član ove organizacije koja okuplja najinteligentnije ljude na svijetu.

-Kada razgovarate sa njim imate utisak da razgovarate sa naučnikom. Kaže da je bolji u fizici nego u matematici. Zaluđen je kompjuterima i brže kuca od mene. Voli da posjećuje biblioteke i muzeje, da gleda filmove i trenira sport. Veoma sam ponosna. Ništa ga ne prisiljavam, samo želim da bude srećan. Veoma je samouvjeren i radije priča sa odraslima nego sa djecom. Njegov rječnik je nevjerovatan. Vjerujem da će postići mnogo u životu i ja ću učiniti sve da mu pomognem-ispričala je njegova majka.

Ona je dodala da se sa dječakovim ocem razišla kada je bila u šestom mjesecu trudnoće i da otac nikada nije vidio sina.

Mensa, inače, ne prima u članstvo djecu mlađu od 10 godina, ali napravi izuzetak ako neko dijete izrazi poseban talenat i prođe sve neophodne testove.