ZANIMLJIVOSTI

PUTOVANJE U SVEMIR: Stiven Hoking ispunio životnu želju

Poznatom britanskom naučniku Stivenu Hokingu ispuniće se jedna od najvećih životnih želja. Ovaj 75-godišnjak će ići u svemir, nakon što mu je mjesto u svemirskom brodu firme “Virgin Galactic” ponudio multimilijarder Ričard Brenson.

Hoking je za poznatu TV emisiju “Dobro jutro Britanija” rekao da nikada nije ni sanjao o tome da će biti sposoban da ode u svemir. Međutim, kada mu je Brenson ponudio mjesto na novom svemirskom brodu “Virgin Spaceship”, Hoking je odmah pristao, piše Independent.

-Nakon što mi je moje troje djece donelo veliku radost i zadovoljstvo u životu, mogu vam reći da će me odlazak u svemir učiniti srećnim čovjekom- rekao je Hoking.

Letjelica “Virgin Spaceship” predstavljena je prošle godine u Svemirskoj luci Mohave u Kaliforniji. Zanimljivo je da joj je Hoking dao ime, i tada je napisao na Tviteru da bi bio “ponosan kada bi letio u njoj”.

Brenson je ranije izjavio da će njegov svemirski broj odvesti ljude na ivicu svemira. Skoro hiljadu osoba dosad se prijavilo za svemirske letove s “Virgin Galacticom”, iako jedna karta košta 250.000 dolara.

Izvor: b92.net