ART PREPORUKA

ZAGREB: Ana Rucner spektakularnim koncertom proslavila 15 godina karijere (foto)


Na sceni zagrebačkog HNK sinoć se slavila muzika i 15 godina ljubavi Ane Rucner sa čelom. Uz kreativan program i nekoliko iznenađenja hrvatska violončelistkinja na najljepši je mogući način obilježila petnaest godina umjetničkog rada i ljubavi prema muzici, koja ju je odvela na mnoge najveće svjetske scene.

Dokumentarni film Jakova Sedlara o Aninih prvih 15 godina posjetiocima je približio Anine prve nastupe i važne trenutke, uz snažnu poruku kako je uz puno rada i upornosti moguće ostvariti svoje snove. ,,Pirati s Kariba” zavladali su scenom u prvim minutama, a poznate filmske kompozicije i najveći Anini hitovi obilježili su prvi dio koncerta. Sjajni Goran Karan zapjevao je „Eye of the tiger“, Danijela Pintarić predstavila romantičnu kompoziciju iz filma „Čarobnjak iz Oza“ , a posebno iznenađenje, pjevačko izvođenje Ane Rucner i Vlada Kalembera podstakli su i gledaoce da zapjevaju uz drage goste.

Za vrelu atmosferu drugog dijela koncerta, ispunjenu romskom muzikom, pobrinuli su se sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda uz sjajni vokalni ansambl ,,Arije”. Vjerno su dočarali tu izuzetnu strast i ljubav prema životu, ali istovremeno prožetu i tugom, koju ova muzika nosi u sebi. ,,Ederlezi”, ,,Đelem đelem”, ,,Kiko kiko”, zasigurno će se, uz već prepoznatljive Anine turističke spotove, naći na budućim nastupima hrvatske čelistkinje širom svijeta. Veliki aplauz zasluženo je dobio i Anin duet sa sjajnim mladim muzičarem, Ivanom Jelićem, a otpjevali su pjesmu ,,To je bila ljubav”. Najveće iznenađenje očekivalo je publiku na samom kraju, kada je premijerno u Hrvatskoj izvedena kompozicija „I will follow you“ iz filma „Sister's act“ u izvođenju Zbora sestara milosrdnica iz Zagreba.

– Ovaj koncert je kruna mog dosadašnjeg rada, zahvalna sam svima koji su se uključili u našu humanitarnu akciju, mojim gostima, prekrasnoj publici, roditeljima i svima koji su omogućili realizaciju ovog koncerta. Moje srce večeras je puno i vrlo sam srećna što ćemo pomoći malim Baranjcima i omogućiti im srećnije djetinjstvo – naglasila je Ana Rucner.

This slideshow requires JavaScript.

Prikupljena sredstva doniraće se udruženju ,,Baranjski leptirići” za nabavku medicinskih pomagala, udruženju Prijatelji sv. Martina za pomoć ugroženim porodicama i dječjem vrtiću ,,Radost” iz Darde te Društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta. Ova humanitarna akcija još je otvorena i Ane Rucner sa timom poziva sve koji bi se željeli da se uključe da sredstva uplate na poseban donatorski račun HR3823600001502021406. Isto tako, moguće je kupiti i CD s uspavankama „Za male anđele“ putem www.anarucner.com, a sav ostvareni prihod od prodaje CD-a takođe se donira u ovoj humanitarnoj akciji.

kud duga