ART PREPORUKA

BEDEM FEST NA KONTAKT KONFERENCIJI U BEOGRADU: Imena prvih izvođača nikšićkog festivala u petak

Radna sedmica za tročlani tim Bedem festa na prvoj regionalnoj muzičkoj konferenciji ,,Kontakt” u Beogradu.

Da je Bedem fest već odavno prepoznat kao nezaobilazan činilac festivalskog života u regionu potvrđuje i poziv koji su organizatori prve muzičke regionalne konferencije ,,Kontakt” uputili organizaciji ovog festivala.
U susret festivalskoj sezoni u cijelom regionu, program konferencije pažljivo je osmišljen i tretira tri glavne teme – festivale, muziku i turizam, kroz panele, diskusije, predavanja, open market i koncerte. Organizatori konferencije su Marsh produkcija iz Beograda i promoter Odličan hrčak.

Kontakt se održava 22, 23. i 24. marta, u Cetinjskoj 15, u lokalima Marsh Open Space, Zaokret i Elektropionir u Beogradu.

– Bila nam je čast da prihvatimo poziv i uzmemo učešće na prvoj regionalnoj muzičkoj konferenciji i time postanemo dio prve Kontakt konferencije kao promoteri/izlagači i da međusobno razmijenimo iskustvo na temu festivala, muzike i turizma. Prva muzička regionalna konferencija ,,Kontakt” okupiće organizatore najprestižnijih festivala u regionu u cilju promocije aktuelne festivalske ponude, širenja ideje regionalnog uvezivanja bez granica i prezentacije uspješnih projekata iz svijeta umjetnosti i kulture. Konferencija ,,Kontakt” će biti sjajno mjesto za povezivanje promotera, lokalnih zajednica i drugih relevantnih subjekata iz svijeta festivalske industrije u širem smislu i vrlo smo ponosni na činjenicu da smo rame uz rame sa drugim festivalima iz čitavog regiona prepoznati kao relevantan subjekt u kreiranju zanimljive i primamljive festivalske ponude – ističe Šundić.

Biće to sjajna prilika, dodaje, da u okviru panel diskusije na temu ,,Festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije” prezentuju svoje dosadašnje iskustvo u kreiranju i realizaciji Bedem festa koji je upravo i prepoznat kao primjer dobre prakse. Učešće na panel diskusiji i prezentacija Bedem festa zakazana je za 24. 03. 2017. godine sa početkom u 11:30 h.
Programom je predviđena i zajednička pres konferencija svih učesnika. Iz organizacije Bedem festa najavljuju objavu termina održavanja festivala kao i prvih imena sa ovogodišnje liste izvođača osmog izdanja ovog festivala.
Tročlani tim Bedem festa boravak u Beogradu iskoristiće da provede veoma radno kako bi što uspješnije promovisao partnere i ukupnu turističku i ,,festivalsko-kulturološku” ponudu Nikšića i Crne Gore.
– Ovo je sjajan momenat i dobar ,,tajming” da započnemo ovogodišnju kampanju za osmo izdanje Bedem festa kako bismo ove godine otišli još više koraka unaprijed i ostvarili impresivne rezultate na zadovoljstvo svih – navodi Petar Šundić.
Odlazak u Beograd podržale su kompanije ,,Pivara Trebjesa”, ,,Popović” D.O.O. i ,,Jasmil Montenegro” kojima dugujemo veliku zahvalnost.