ART PREPORUKA

KIC ZETA: Predstavljeno novoformirano Udruženje žena Zete ,,Gospojine”


U okviru manifestacije KIC-a Zeta pod nazivom ,,Žene Zeti – slika, pjesma, rukotvorina”, održanoj juče, svoj rad predstavilo je i novoformirano udruženje žena Zete ,,Gospojine”. Udruženje je formirano 21. 09. 2016. na sveti dan Male Gospojine, te je od tuda ovo melodično ime.
Udruženje je na ovoj večeri predstavile svoj plan i program u koji, pored aktivnih druženja u vidu radionica (slikarskih, poetskih, glumačkih…), zajedničkih posjeta raznim događajima, organizovanja ekskurzija, pravljenja tematskih večeri i priredbi…, ima za cilj organizovanje manifestacije Dan zetskih kolača presukača i zetskih prinica, autentičnih jela sa ovog podnevlja. To bi bio svojevrstan doprinos turističkoj ponudi glavnog grada, a i države u cjelini. Istina, dosta je rada potrebno prije nego što se tako veliki projekat počne raditi, stoga se neće žuriti, već će, onako kako to domaćice znaju, početi redom.
Osnivači udruženja žena Zete ,,Gospojine” su: književnica i profesor književnosti u penziji, Olga Dabović- Klikovac, pjesnikinja Anika Vuletić i učiteljica Snežana Vulin- Đuretić.
Na večeri ,,Žene Zeti” ,,Gospojine” su podarile martovski poklon: sliku, pjesmu, vez… Svoje slike i ručne radove su izložile: Olga Dabović Klikovac, Snežana Vukin Đuretić, Seka Vuletić, Tanja Novaković, Andrea Đurišić, dok su se za muzički ugođaj pobrinule učenice muzičke škole ,,Vasa Pavić” sa profesoricom Draganom Armatski.

This slideshow requires JavaScript.


Poeziju su govorile žene iz Zete: Dušica Pajović, Anika Vuletić, kao i gošće pjesnikinje Vera Bojanić, Radojka Rajka Petrić- Mugoša, koje već tradicionalno govore svoje stihove na ovoj manifestaciji. Poseban šlagvort dale su pjesnikinje  Dragana Mrkić i Milanka Aranitović- Rakočević.

This slideshow requires JavaScript.


,,Gospojine” su na ovoj večeri dobile i dom u kojem će kao vrijedne pčelice sprovoditi svoje kreativne ideje i iz kojeg će širiti pozitivne vibracije. Naime, KIC Zeta im je ustupio jednu od svojih prostorija i dao maksimalan vjetar u leđa zeckim Gospojinama.