DRUŠTVO PREPORUKA

PUCNJAVA U SREDNJOJ ŠKOLI U GRASU: Jedna osoba uhapšena

Foto: Sandy Navarra

U toku je policijska akcija u francuskom gradu Grasu, gdje se oko 13 sati odvijala prava drama kada su se začuli pucnji iz srednje škole ,,Aleksis de Tokvil”.
Jedna osoba je uhapšena, dok je druga u bjekstvu. Ubica se zove Kilian i učenik je prvog razreda. Pucao je na direktora škole i još jednog učenika. U posjedu je imao dva pištolja, dvije granate i pušku. Iz policije kažu da su na njegovoj internet adresi pronašli da je prije pucnjave gledao snimke masovnih ubistava.


Iz Francuske dolaze oprečne informacije, pa tako iz Opštine Gras javljaju da nije riječ o terorističkom napadu, kako je u početku izdato upozorenje od Ministarstva unutrašnjih poslova, već da je u pitanju pucnjava između dva studenta, te da je nekoliko osoba povrijeđeno. Iz Ministarstva mole da se ne šire dezinformacije. Ministarka prosvjete Nadžat Belkacem nalazi se na licu mjesta.


Sumnjalo se na teroristički napad jer je nedugo prije toga objavljena vijest da se začula eksplozija iz Međunarodnog monetarnog fonda u Parizu. Pismo-bomba bilo je adresirano na ministra finansija Njemačke. Žena koja je otvorila paket ima povrede lica i ruku.
B.R.