DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Predsjednik Skupštine Glavnog grada otvorio Ekonomijadu

Predsjednik Skupštine Glavnog grada dr Đorđije Suhih svečano je otvorio devetu Ekonomijadu, trodnevno regionalno takmičenje učenika ekonomskih škola, čiji je domaćin Srednja ekonomska škola „Mirko Vešović“.

Izražavajući zadovoljstvo što je Glavni grad domaćin ovogodišnje Ekonomijade, Suhih je istakao značaj sjajnih rezultata podgoričke Ekonomske škole postignutih u prethodnom periodu, što je upravo ovu obrazovnu ustanovu kvalifikovalo da bude organizator ovogodišnjeg takmičenja.

Suhih je, ističući da je Podgorica oduvijek bila rasadnik mladih, obrazovanih i talentovanih ljudi, koji su svoj grad i Crnu Goru dostojno predstavljali i van njenih granica, naglasio da će Glavni grad i ubuduće nastaviti da afirmiše mlade i obrazovane kadrove i time unapjeđuje crnogorsko društvo.

Uvjeren da će Ekonomska škola i Podgorica biti odličan domaćin koji će poslati poruku da mladost, znjanje i druženje nemaju granice i da ovakvi susreti garantuju bolju i sigurniju budućnost, naredna tri dana Ekonomijada će okupiti mlade ljude koji su osim znanja koje posjeduju, željni da nauče još više, zaključio je Suhih.

Ovo takmičenje prepoznato je kao kvalitetan način razmjene znanja i iskustava učenika ekonomskih škola iz bivše Jugoslavije, ali njegov značaj se ogleda i u brojnim iniocijativama koje se pokreću u cilju unapređenja kvaliteta vaspitno-obrazovnog procesa.