PREPORUKA SPORT

NAVIJAČ PORTA KRENUO KA PRISTALICAMA JUVENTUSA: Ono što je uslijedilo će vas oduševiti (video)

Dok čekamo da se završi pauza i počne drugo poluvrijeme nakon kojeg će biti poznati ko su dalji učesnici četvrtfinala Lige šampiona, ,,Večernji list“ donosi prelijepu priču o pravim navijačima sa sinoćnjeg meča Juventus-Porto u kojem su Italijani prošli dalje.
Nerijetko se najodaniji navijači fudbalskog kluba gledaju kroz prizmu huliganizma i divljaštva, a da ne mora uvijek biti baš tako pokazao je događaj s utakmice osmine Lige šampiona između Juventusa i Porta, piše ,,Večernji list”.
Video tog događaja oduševio je mnoge, a prikazuje jednog navijača Porta kako poklanja šal ,,kolegi” koji navija za Juventus.

Portugalski mediji pišu da se radi o vođi navijača Porta, Fernandu Madureiri. On je zaobišao ogradu koja je razdvajala gostujuće i domaće navijače te krenuo prema grupi Juventusovih pristalica. Isprva je izgledalo da će doći do sukoba, a onda je Portugalac zagrlio jednog Italijana i predao mu šal svog kluba. Uslijedio je gromoglasni pljesak nakon čega su gosti ispratili Porto iz Lige šampiona.
Izvor: Vecernji.hr
Foto: Screenshot
Video: 24/7 Eyes