ART PREPORUKA

PRIJAVITE SE: Otvoren konkurs za filmove VIII UnderhillFest-a

Festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest iz Podgorice raspisao je konkurs za stvaraoce iz zemlje i regiona za prijavu filmova za osmo izdanje festivala koje će biti održano od 1. do 8. juna.
Aplikaciju, sa propozicijama konkursa koji je otvoren do 1. aprila, svi zainteresovani mogu naći na sajtu www.underhillfest.me .
Organizatori podsjećaju da je UnderhillFest međunarodni festival dugometražnog dokumentarnog filma koji se održava u Podgorici svake godine u junu, uz podršku prijatelja i sponzora. Filmski program se sastoji od takmičarskog i vantakmičarskog; takmičarski program obuhvata međunarodnu i regionalnu selekciju – kojoj pripadaju filmovi producirani u Albaniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji i Rumuniji. a međunarodna podrazumijeva filmove iz svih drugih zamalja svijeta.
– UnderhillFest prikazuje najbitnija dokumentarna ostvarenja, dobitnike velikih priznanja, ali i otkriva i daje podršku regionalnim i lokalnim autorima. Ugostili smo autore iz Francuske, Njemačke, Holandije, Španije i svih zemalja iz regiona. Nagrade festivala su Maslačak u međunarodnoj i regionalnoj selekciji, a gosti su priznati umjetnici čiji filmovi su u takmičarskoj selekciji – podsjećaju iz festivalske organizacije.
Izvor i foto: Portal Analitika