ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Grupa ,,Jesenjin” promovisala novu pjesmu i spot (video)

Grupa ,,Jesenjin” promovisala je večeras spot i peti singl „Ona te ne voli“ u multimedijalnoj sali KIC-a „Budo Tomović“.

Medijatorka promocije i pjevačica benda Svetlana Kalezić-Radonjić rekla je da ova pjesma drugačija od svega  što je publika navikla da čuje od ,,Jesenjina”, dok je autor numere i, pored basiste Slavena Ivanovića, režiser spota, klavijaturista Igor Perović istakao da je ovo najenergičnija pjesma grupe do sada.

Igor Perović

– Na prve četiri pjesme smo se tražili. Ovo je peta i nastavljamo u tom smjeru. Bez obzira što se radi o rokenrol muzici, ne treba biti podređen jednom pravcu i stilu nego treba istraživati – rekao je Perović.
On je kazao da je pjesma inspirisana Mileninim dolaskom u bend, pa je stoga više fokusirana na mlađu publiku.
– Sljedeća pjesma će opet biti različita, tako da nema pravila – rekao je Perović.

Slaven Ivanović

Ivanović je, prisjećajući se toka rada, kazao da su spot snimali do pet sati ujutru.
– Prateći dinamiku pjesme, gitarske rifove i muzičke djelove uspjeli smo da napravimo drugačiji spot u odnosu na prošli. Uvijek nam se dešava nešto novo, tako da je svaki put priča za sebe. Vrlo smo ponosni na to. Nema repeticije – naglasio je Ivanović.

Milena Janković i Svetlana Kalezić-Radonjić

Ova pjesma označila je i prvu saradnju benda sa novom pjevačicom Milenom Janković koja je došla sredinom prošle godine.
– Veoma sam uzbuđena zato što je ovo moj prvi spot u karijeri u žanru u kojem nisam sanjala da ću ikada biti. Što se tiče benda, mislim da sam prihvaćena. Pronašla sam se u ovome i veliko mi je zadovoljstvo što sam tu. Nadam se još dugo godina saradnje – kazala je Janković.

Damir Maršić i Miloš Jovanović

Bubnjar Damir Maršić, koji je po profesiji pilot, podsjetio je da je dvije godine u bendu, te da mu je ovo treća numera sa njima.
– Do sada, po mom mišljenju, ovo je naša najbolja pjesma. Nažalost, nemamo priliku da prezentujemo ni ovu ni ostale pjesme publici, da čuju kako to uživo zvuči, jer nije isto studijski i lajv snimak, kad se da emocija osjeti. To nije do nas već do drugih ljudi i faktora. Nadam se da će u tom smislu biti bolje – istakao je Maršić.
Gitarista Miloš Jovanović potvrdio je da je pjesma različita od svih do sada.
– Ova pjesma je više energična i moderna. Ranije pjesme su bile nešto što se nama više sviđalo, ali ova bi pjesma trebalo da pokrene mlađu publiku – kazao je Jovanović.
Pjesma je rađena u studiju ,,Krug”. Spot je sniman u podgoričkom lokalu ,,Munchen Zweitte” i kod objekta Banja na Ribnici, a u njemu, pored pomenutih članova grupe, pojavljuje se i model Anja Nikolić.
Kada je odgledan spot, najmlađa gledateljka u sali tražila je da opet čuje pjesmu i vidi spot, što je izazvalo smijeh i oduševljenje svih. Obećanje je ispunjeno i spot je na kraju promocije viđen još jednom.

Perović je istakao da slijedi snimanje novih pjesama ,,Izvor života” koji je napisala Kalezić-Radonjić, ,,Uvijek ima sna”, ,,Bez izlaza”, a planirano je da album bude zaokružen Jovanovićevom kompozicijom. Prva pjesma ,,Zauvijek i još jedan dan” biće snimljena na engleskom jeziku. U pripremi je i obrada ,,eks-Ju evergrina”, kako je naznačio Perović. Snimanje albuma biće završeno tokom godine, a ,,za izdavanje ćemo vidjeti, kako nas sreća posluži”, kazali su članovi ,,Jesenjin-a”.

Tekst i foto: B. Radonjić