PREPORUKA SPORT

LIGA ŠAMPIONA: Barsino čudo, Dortmund srušio Benfiku

Foto: Albert Gea/Reuters

Barselona je digla stadion na noge, dok su PSŽ-ovi igrači i navijači gledali u čudu. Nejmar je junak meča, a vidjećete i zašto.
Podsjetimo za trenutak da je Barsa već na startu morala da ,,lovi” rezultat od 4:0, koliko je PSŽ slavio na svom terenu u prvom meču. Prvi gol dao je Suarez u trećem minutu. Uslijedili su autogol Kurzave u 40. minutu i Mesijev penal u 50. U tom trenutku Barsi nedostaje samo gol. Kavani postiže pogodak u 62. minutu za PSŽ i dolazi se do rezultata 5:3 za PSŽ. Njihovi navijači slave, a Barselona se ne predaje. E, onda na scenu stupa junak o kojem smo govorili na početku priče. Nejmar pogađa u 88. minutu, u 91. šalje loptu u mrežu nakon penala, a kao šlag na torti i nevjerovatni kraj sa 6:1 Nejmar dodaje Serhi Robertu u 95. minutu i slavlje može da počne. Barsa je u četvrtfinalu! Ukupan rezultat 6:5.

Foto: Lluis Gene/AFP/Getty Images

Njoj se večeras pridružio i Dortmund koji je slavio 4:0 protiv Benfike (ukupan rezultat iz obje utakmice je 4:1). Strijelci su bili Aubamejang 4’, 61’, 85’ i Pulišić 59’.

B.R.