ART PREPORUKA

KIC BUDO TOMOVIĆ: Koncert Bilje Krstić i ,,Bistrika” u petak, karte u prodaji

Bilja Krstić u petak 10. marta, u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” sa početkom u 20h, obilježiće 40 godina na muzičkoj sceni i 15 godina rada sa Bistrik orkestrom. Dva jubileja glasa koji je stasao u solistu svjetske reputacije, u vođu sopstvenog muzičkog sastava i interpretatora tradicionalnih zapisa.
Koncert u Podgorici biće kaleidoskop muzičkih žanrova koje je Bilja Krstić obuhvatila tokom četrdesetogodišnje karijere. Biće doživljaj za posjetioce i učesnike, za sve koji je prepoznaju u izvanrednim višeglasnim obradama tradicionalnih zapisa u novo-aranžiranim narodnim napevima, u filmskim i pozorišnim temama čitanjima stranica duhovnih partitura. Sa svojim Bistrik orkestrom, Bilja je priredilia više od 500 koncerata na najprestižnijim scenama kod nas i u svijetu.
Bilja i Bistrik će, za svoj petnaestogodisnji jubilej pred podgoričkom publikom izvesti najljepše ljubavne pjesme sa novog albuma ,,Svod”, ali i repertoar sa svih dosadašnjih pet albuma. Publika će tako imati prilike da uživa u izvedbama pjesama: ,,Dimitrijo sine Mitre“, ,,Kraj potoka bistre vode“, ,,Evo srcu mom radosti“, ,,Svu noć mi bilbil prepeva”, a biće i pjesama iz filma ,,Zona Zamfirova”.
– Radujemo se ovom koncertu jer nismo dugo pjevali u Podgorici u KIC-u ,,Budo Tomović“. Pripremili smo program sa svih naših albuma a ima ih 5. Biće pjesama sa novog albuma ,,Svod“: ,,Dimitrijo sine Mitre“, ,,Kraj potoka bistre vode“, ,,Evo srcu mom radosti“, ,,Svu noć mi bilbil prepeva”…, ali biće i pjesama iz filma ,,Zona Zamfirova” i obavezno pjesma koja se nalazi na našem albumu ,,Tarpos”, ,,Sitna knjiga na žalosti”, koju je maestralno pjevala Ksenija Cicvarić, moj veliki uzor – kazala je Krstić u ranijem intervjuu za MNE magazin.
Karte su u prodaji od 1. marta na biletarnici KIC-a,po cijeni od 10 eura. Za informacije i rezervacije pozovite broj 020 664 237.