MODA PREPORUKA

MODA: Ovo su pravila dobrog odijevanja Ane Vintur (foto)

Foto: Getty images

Najuticajnija žena mode bez sumnje je Ana Vintur, piše Zadovoljna.hr. Modni dizajneri često su u posljednji tren mijenjali svoje kolekcije zbog njenog mišljenja što dovoljno govori o tome koliko je cijene ili pak koliko je se boje.
U nastavku pronađite pravila dobrog odijevanja najstrože modne kritičarke.
1. Reciklirajte odjeću.
Neke od najvećih svjetskih zvijezda nikada nećete dva puta vidjeti u istom odjevnom komadu ili kombinaciji. Odjenuće je jednom i zaboraviti na nju. Ana se s tim ne slaže i savjetuje da recikliramo odjeću: ,,Uvijek je zabavno imati nešto novo, ali to ne znači da morate sve ono što je već u vašem ormaru izbaciti iz njega. Reciklirajte. To je u redu. Čak bih to preporučila.”

2. Umjesto trendova vjerujte klasici.
Nemojte dopustiti da u vašem ormaru prevladaju trenutno najpopularniji odjevni komadi koji su “in” i uvijek ostavite najviše mjesta za klasičnu odjeću. Međutim, postoje i vječni trendovi koji su odavno postali klasika. Provjerite kojih 5 trendova nikada ne izlazi iz mode.

3. Izbjegavajte logotipe i natpise na odjeći.

Ana Vintur preferira diskretne odjevne komade, bez upečatljivih natpisa i logotipa koji skreću pažnju s onoga što je najvažnije kod mode – ljepote odjeće, njenog kroja, uzorka i boje. Kupovina takvih komada dugoročno je isplativija jer ćete se majice s nekim inspirativnim citatom ili likom iz crtaća vjerovatno zasititi, ali jednostavnu majicu uvijek ćete poželjeti ponovo obući jer je lakše možete kombinovati u raznim prilikama.

4. Ostanite vjerni odjeći i obući koja vam dobro pristaje.
Ana više od 20 godina nosi isti model cipela. Sandale Manoloa Blanika prvi put je obula 1994. godine i od tada ne može bez njih.

5. Izbjegavajte vještačke materijale.
Kada su Anu upitali koji bi modni trend zauvijek zabranila, odgovorila je: ,,Stvarno ne volim najlon.” Najuticajnija žena svijeta mode preferira što prirodnije materijale.

6. Birajte odjeću koja će laskati vašoj figuri.

– Culottes pantalone su dobra ideja ako ste visoki poput Karli Klos – kazala je.
Vodite računa o tome laskaju li vam krojevi koje želite nositi kako biste izvukli ono najbolje iz odjeće koju kupujete.

7. Držite se podalje od fluorescentnih boja.

Tokom prošlogodišnjeg teniskog turnira US Open, Vintur je imala važan savjet za posjetioce koji će uživo gledati mečeve:
– Nemojte zaboraviti da nosite sunčane naočare, pogotovo ako teniseri insistiraju na nošenju onih ružnih fluorescentnih boja. Ona itekako voli hrabre boje i ne oklijeva prilikom njihovog nošenja, ali za fluorescentne nema mjesta u njenom ormaru.

This slideshow requires JavaScript.


Izvor: Zadovoljna.hr