ART

OSKAR: Ova glumica je nominovana, ali zbog trudnoće propušta ceremoniju

 

Natali Portman nominovana je za prestižnu nagradu američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka za ulogu u filmu “Džeki”, čija se dodjela održava večeras u Los Anđelesu. Ipak, glumica je zbog poodmakle trudnoće primorana da propusti dodjelu Oskara.

Glumica je nominovana u kategoriji za najbolju glavnu glumicu za ulogu Džeklin Kenedi Onazis u ostvarenju Džeki. Za tu nagradu takmiče se i Rut Nega (Loving), Meril Strip (Florens), Izabel Iper (Ona) i favoritkinja Ema Stoun (La la land).

U saopštenju za medije koje je objavio Varajeti, Portmanova je istakla:

Zbog trudnoće nisam u mogućnosti da prisustvujem dodjeli Oskara. Srećna sam što imam čast da se nađem među nominovanim koleginicama i želim im divan vikend.

Ovogodišnja nominacija za Oskara treća je u glumičinoj karijeri. Godine 2010. je u istoj kategoriji osvojila nagradu za ulogu u filmu “Crni labud”, a 2004. je bila nominovana za najbolju sporednu glumicu za film “Bliskost”.

Portmanova očekuje drugo dijete sa suprugom i kolegom iz filma “Crni labud” Bendžaminom Milpedom. Par je u braku od 2012. godine i imaju petogodišnjeg sina.

kud duga