MAGAZIN SLAJDER

MAJA KRSTAJIĆ-RADOMAN U OGLEDALU: Sve može da se nauči, usavrši, istrenira, ali srce i karakter ne mogu

Foto: Z. Đurić

Maja Krstajić-Radoman, rukovodilac PR/ marketing sektora kompanije ,,Čelebić” današnja je gošća u rubrici ,,U ogledalu”.

Rođena je u Titogradu. Odrasla u četvoročlanoj porodici, uz brata Nebojšu, tatu Slobodana i majku Veru. Osnovnu i srednju školu je završila u Podgorici, a Filozofski fakultet, Odsjek za engleski jezik i književnost u Nikšiću. Od 2000.  godine započela je  karijeru TV voditelja na tadašnjem Trećem kanalu TVCG, a  kasnije nastavila na IN televiziji. U kompaniji ,,Čelebić” je od 2006. godine. Period djetinjstva asocira je na Nikšić i selo Duži, na maštanja u kojima je, kako kaže, sebe zamišljala kao balerinu ili pjevačicu. U poslu cijeni hrabrost i kada ,,neko ima stav i ne odustaje od vlastitih poslovnih principa”. Za pravu ljubav, kaže naša sagovornica, treba upravo ljubav, trud, razumijevanje, ali i da ,,neko ženi popušta”.

Maja je udata  za Andriju Radomana i roditelji  su predivne desetomjesečne djevojčice.

Na šta Vas asocira djetinjstvo?

Na najljepše doživljaje i uspomene iz Nikšića gdje sam vrijeme provodila kod  babe i đeda, na moje Duži, selo moje ujčevine-Malovića… Na tatu i majku koji nas vode na ćevape u Dom JNA, na nedjelju veče kada gledamo seriju ,,Bolji život”. Djetinjstvo su i moja maštanja ispred ogledala…Tada sam žarko željela da budem poznata balerina ili pjevačica.

Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?

-Naravno da se sjećam. Tadašnjih 150 maraka kao honorar za prvih mjesec dana rada na tadašnjem Trećem kanalu. Častila sam majku i brata, a drugaricama i sebi kupila lakove za nokte. Divne uspomene….

Na čemu insistirate u poslu?

-Na ferplej-u. Vidite, sve može da se nauči, usavrši, istrenira. Jedino ne mogu srce i karakter. Ako ste loši, najlošiji ste u poslu. Ako ste pošteni i časni, ako marite za ljude, ako ne idete đonom, možda nećete nikada biti na “krovu svijeta”, ali ćete uživati u svom poslu i kolegama. Ako krenete onim kraćim putem gdje su sva sredstva dozvoljena, vjerujem da ćete uspjeti, ali teško da ćete moći da se preusmjerite sa staze koju ste o dabrali. Mnogi bi htjeli, ali ne ide to tako lako. U poslu, takođe, mnogo cijenim kada je osoba hrabra i ima stav i ne odustaje od svojih poslovnih principa.

Koju knjigu/film biste preporučili?

-Ja sam u životu odgledala deset romantičnih komedija, tako da ne vjerujem da ikoga interesuje moja filmska preporuka. Ali, kada su knjige u pitanju, shodno trenutnom senzibilitetu, moja preporuka je  Kunderina ,,Nepodnošljiva lakoća postojanja” i Ljosina ,,Avanture nevaljale djevojčice”.

Koje jelo najviše volite?

-Kačamak od heljdinog brašna.

Šta je potrebno za pravu ljubav?

-Ljubav,trud, razumijevanje i da neko ženi uvijek popušta.

Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?

-Leonarda da Vinčija. Čovjeka koji je naslikao ,,Tajnu večeru”, ali i dizajnirao robota.

Putovanje koje pamtite?

-Kada sam završila treći razred osnovne škole majka, brat i ja smo otputovali na Majorku. Iako sam bila relativno mala, pamtim gotovo svaki detalj sa tog putovanja: glavni grad Palmu, Akvapark, hotel u kojem smo boravili, plaže…gotovo sve!

Pjesma Vašeg života je?

-She, Elvis Costelo.

Mn.M.

Foto: Privatna arhiva