ART SLAJDER

SERGEJ ĆETKOVIĆ PRED NASTUP 8. MARTA: U ,,Splendidu” sam domaćin koji goste dočeka i isprati pjesmom

Foto: Privatna arhiva

Kantautor Sergej Ćetković svoju ljubav kroz pjesme podijeliće sa damama 8. marta za njihov dan u hotelu ,,Splendid”. Međutim, neće to biti samo njihov dan, već i njegov jer tada puni 41 godinu.
Kaže za MNE magazin da u ovom hotelu više sebe i ne vidi kao gosta, već kao ,,pravog domaćina koji svoje goste dočeka i isprati sa pjesmom”. Svima koji dođu obećava dobru svirku, zabavu i provod. Ono što još obećava jesu nove pjesme, spotovi, od kojih će jedan biti sniman i u Crnoj Gori, i dueti.
Kaže i to da nam ,,ljubav iz dana u dan oduzima tehnologija, brz život i ono što nam mediji svakodnevno serviraju, pretvarajući nas u poslušne potrošače”, a da ,,pobjednik ,,Pinkovih zvezdica” nije onaj koga će narod ili žiri izabrati već onaj koji nastavi da se bavi muzikom, živi za nju i konstantno radi na sebi.” 
Kako to tradicija nalaže, i ovoga puta ste 8. marta u hotelu ,,Splendid“. Po čemu će se nastup ove godine u ,,Splendidu“ razlikovati od ostalih osmomartovskih  i šta je to što Vas iznova vraća ovom hotelu?

-Tako je, ovo je već četvrta godina za redom kako svoj rođendan proslavljam u dobrom društvu i predivnoj atmosferi. Ako govorimo o hotelu ,,Splendid”, sebe više i ne vidim kao gosta, već kao pravog domaćina koji svoje goste dočeka i isprati sa pjesmom. Obećavam dobru svirku, zabavu i provod, a ovogodišnji nastup će se razlikovati jedino po broju svećica na mojoj torti kojom me uvijek iznenade moji dragi prijatelji iz hotela ,,Splendid”.

Ćetković u ,,Splendidu” (foto: Boris Šekularac)

Hotel ,,Splendid“ je, kako ste već rekli, mjesto gdje posljednjih godina tradicionalno slavite rođendan. Koja je to neostvarena želja koju biste željeli da ostvarite ove godine i koji dar smatrate najdragocjenijim u životu?
– Moram priznati da je bilo mnogo ponuda i opcija za velike koncerte u regionu, ali ipak više volim morski ambijent i dobru zabavu na kojoj je prošle godine bilo više od 500 pripadnica ljepšeg pola. Što se tiče neostvarenih želja, trudim se da moje želje budu realne i razumne jer čovjek treba da vodi računa o tome što želi, jer se želje ponekad i ostvare. Uvijek poželim dobro zdravlje, vedar duh, puno prijatelja i dovoljno inspiracije za godine koje namjeravam provesti baveći se muzikom.

Najavili ste da ove godine pripremate i koncert u Podgorici, u sklopu turneje ,,Moj svijet“. Kada će biti, da li će biti specijalnih gostiju kakve smo imali priliku da slušamo prije nekoliko godina na Stadionu malih sportova? Takođe, da li će ove godine turnejom biti obuhvaćeni i drugi crnogorski gradovi?
-Turneju smo započeli izlaskom novog cd-a ,,Moj svijet ” i posjetićemo gradove u kojima smo se družili prije nekoliko godina, a u nekim zapjevati po prvi put. Pošto najviše volim koncerte na otvorenom, čekamo ljepše dane pa nas publika u Crnoj Gori može očekivati početkom ljeta na dobro poznatim mjestima kao i do sada.

Ovako je bilo prošle godine u ,,Splendidu” (foto: Boris Šekularac)

Da li će ove godine biti novih pjesama ili možda novih glumačkih poduhvata? 
– Kako se moj repertoar s’ vremena na vrijeme osvježi nekom novom pjesmom, očekujte još noviteta i dobre muzike u narednim mjesecima. U planu su moji prvi dueti na kojima radim ovih dana i nadam se da će publika uživati. Radićemo još nekoliko novih video spotova za neke od numera sa novog cd-a koje čekaju na svoju ekranizaciju, a pripremamo teren i za snimanje novog video spota na nekoj od lokacija u Crnoj Gori.

Kažete: ,,Ljudi su se prestali boriti za ono što je zaista važno. Ljubav se danas tako olako izgovara, bez pokrića i želje da potraje.“ Šta se desilo? Gdje je nestala ljubav?
– Ljubav nam iz dana u dan oduzima tehnologija, brz život i ono što nam mediji svakodnevno serviraju, pretvarajući nas u poslušne potrošače. Evo, na primjer,  pričamo o danu zaljubljenih kao o jedinom danu kada trebamo pokazati da smo romantični i zaljubljeni bez imalo mašte i inicijative da budemo originalni. Za ljubav  ne treba datum. Ljubav je uvijek, u svakom trenutku i bez najave. Izazov, ono nešto za što se treba boriti.

Član ste žirija ,,Pinkove zvezdice“. Kakvo iskustvo nosite iz tog takmičenja?
-Trebalo mi je malo vremena da se opustim i uđem u štos, ali sada već uživam u talentu djece i dobroj energiji koja vlada u studiju. Ne umijem biti strog, ali ipak ostati pravičan i objektivan, pokušati da ih kroz svoje znanje i iskustvo nečemu naučim. Bitno je da uživaju i da se druže, jer pobjednik nije onaj koga će narod ili žiri izabrati već onaj koji nastavi da se bavi muzikom, živi za nju i konstantno radi na sebi.

Bojana Radonjić

kud duga