DRUŠTVO PREPORUKA

SVAKA ČAST: Vrtići prikupili više od 10.000 eura za Teleton

Foto: Đina Vrbica/Vijesti

U podgoričkim vrtićima, koji su se pridružili akciji „Podrži, pobijedi”, za liječenje oboljele djece od kancera, prikupljeno je više od deset hiljada eura, pišu ,,Vijesti“.

U vrtićima Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“, prikupljeno je 6.367 eura.

U svim vaspitnim jedinicama „Đine Vrbica“ prije dva dana uspješno je realizovana humanitarna akcija na kojoj je novac prikupljan za Fondaciju „Budi human“, koja upravlja sumom prikupljenom za liječenje djece u inostranstvu.

– Cjelodnevna akcija organizovana je 21. februara u svim vaspitnim jedinicama ustanove, na dan koji je Savjet roditelja JPU ,,Đina Vrbica” ustanovio kao Dan roditelja ustanove – saopšteno je iz te ustanove.

Direktorica JPU „Đina Vrbica“ Nataša Tomović kazala je da je veoma zadovoljna rezultatima akcije u kojoj je učestvovalo više od tri hiljade mališana i svi zaposleni iz 14 vrtića.

– Roditelji i vaspitači i danas tokom dana donosili su uplatnice, a mi ćemo konačni zbir uplaćenog novca objaviti na oglasnoj tabli – rekla je Tomović.

Tokom akcije u vrtićima, na štandovima su bili izloženi proizvodi koje su napravila djeca, uz pomoć vaspitača.

Posjetioci su imali priliku da kupe razne figure od papira i na taj način doniraju novac za djecu koja boluju od kancera, a kojima je pomoć potrebna zbog liječenja u inostranstvu.

Mališani su se na taj način pridružili akciji „Podrži, pobijedi“ u okviru koje je prošle sedmice održan prvi crnogorski Teleton na kojem je prikupljeno oko 367 hiljada eura.

Iz Uprave „Đine Vrbice” ove predškolske ustanove zahvalili su roditeljima na učešću i donacijama.

Slične humanitarne akcije prikupljanja novca za pomoć oboljeloj djeci organizovane su ranije i u JPU „Ljubica Popović“, u kojima su roditelji donirali 2.451 euro, dok je ta institucija izdvojila hiljadu eura pomoći.

Izvor: Vijesti.me